Bollstanäs nollade Älvsjö i JDM-finalen

Det var augustimånads sista kväll och en temperatur som måste varit en av sommarens högsta när heta Bollstanäs SK vann JDM-finalen för flickor mot Älvsjö AIK FF med 3-0.

Finalarenen för kvällen var Bollstanäs IP där Bollstanäs SK:s damlag under året skördat stora framgångar, laget leder div. 1 norra Svealand med åtta poäng före tvåan. Av årets vinnare i JDM är hela elva spelare med i den framgångsrika A-lagstruppen. Övriga tre i segrarlaget är spelare som har tagit time out från fotbollen, men som nu kompletterade sina gamla kompisar på ett föredömligt sätt. Kompletteringsspelarna är inga dussinlirare utan spelare med flicklandskamper på sitt CV. Föreningen har nämligen inget juniorlag som kan bidra med spelare.

Det var en glad tränare som StFF träffar efter matchen.

– Jättekul!, svarar segertränaren Karl Fremdling på den klassiska sportfrågan om hur det känns.

– Jag trodde på seger, men Älvsjö gav oss tuffare motstånd än vi förutspådde, säger Fremdling om matchen.

Och visst gav Älvsjö bra motstånd. Efter en kvart av matchen hade gästerna bland annat haft tre hörnor och hemmalaget hade problem med den höga intensiva press som de utsattes för.

Men det skulle dröja till mitten av den första halvleken innan matchen hettade till ordentligt. Inom loppet av tre minuter ådrog sig Bollstanäs en varning och lagen hade varsin farlig målchans. Den vassaste hade Älvsjö när ständigt farliga Naomi Okhira dribblade sig fri, men skottet räddades innan mållinjen av Nicole Lundström.

Spelet på plan präglades av mycket kortpassningsspel, men det var en längre boll av Sabina Lundström som gick över backlinjen och Wilma Engstrand kunde lobba in 1-0 efter 31 minuters spel. Ett mål som innebar att Wilma gjort mål i varje JDM-match den här säsongen.

Bollstanäs hade de farligaste möjligheterna innan pausvilan, men inga fler mål föll. I andra halvlek fick Bollstanäs en kanonstart när Moa Ingebretsen på en studsande boll kunde skjuta in 2-0.

– Nr 19 Moa Ingebretsen var matchens lirare idag, berömde Fremdling sin adept.

Nu kunde man tro att Älvsjö skulle ge slaget förlorat mot sina något mer meriterade motståndare, men så var inte fallet. Nämde Okhira hade tre lägen, med en ribbträff som det som var närmast att resultera i ett mål.

Under Älvsjös jakt på reducering kunde Bollstanäs komma i kontringar och med tre minuter kvar av matchen slog Anna Thim in sista spiken i kistan när hon efter en fin pass av Ingebretsen skar in från sin högerkant och kunde placera in 3-0 bakom i övrigt strålande spelande Jasmine Perman Rosell i Älvsjös mål. Anna Thim gör 3-0 till Bollstanäs.

När domaren Monika Perunicic pipa förkunnande att matchen var över rusade spelarna mot mittplan där guldhattar delades ut till de gul-gröna segrarlaget.

Nu får vi se om Bollstanäs segertåg fortsätter under hösten. Laget har för övrigt inte släppt in ett enda mål hittills under hösten. Om laget behåller serieledningen väntar kval till Elitettan och innan dess väntar två cupmatcher. Den 28 september mot Älta IF i Svenska Cupen och den 20 i samma månad är det final i Victoria Cup mot Tyresö FF.

Tror du det hårda matchandet kommer att slita på truppen och kanske ha negativ inverkan vid ett eventuellt kval?

– Vi får köra med lite lågintensiv träning om spelarna verkar slitna i slutet av säsongen, svarar Fremdling som vandrar genom den ljumma augustinatten med sin guldhatt mot omklädningsrummet. När säsongen summeras får vi se hur många fler guldhattar det blir för det gul-gröna laget från Upplands-Väsby.

Läs mer om: JDM-flickor 2016
Matchprogram

Johan Wallberg