Förtroendevalda välkomnas till Styrelsedag

I samband med S:t Eriks-Cupensdag den 4 september på Tele2 Arena arrangerar Stockholms FF en styrelsedag för förtroendevalda i våra barn och ungdomsföreningar.

SVT:s Chris Härenstam och idrottspsykologen Johan Fallby står på föreläsarlistan.

Preliminärt program för dagen

Från triangel till rektangel – Idrott hela livet

Vad kan vi göra om vi verkligen vill vara en idrottsrörelse som siktar mot att så många som möjligt ska få chans att vara med så länge som möjligt i en sådan bra verksamhet som möjlig? På Riksidrottsmötet 2015 beslutades om nya övergripande mål mot 2025 vilket bland annat innebär att Svensk Idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga och vuxna och äldre väljer att idrotta i en förening under hela livet.

Gör det bättre själv om du kan! Johan Fallby

"Gör det bättre själv om du kan!" gör upp med gamla sanningar och behandlar på ett nyskapande sätt föräldra- och tränarrollen inom idrotten. Vad skapar motivation hos barn? Hur och hur mycket ska man träna som barn? När måste man välja idrott? Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare och före detta landslagsman i bordtennis. Efter tio år som ansvarig för idrottspsykologi på Svenska Fotbollförbundet arbetar han idag i FC Köpenhamn. Han är också knuten till forskningsgruppen i idrottspsykologi på Högskolan i Halmstad.

Paus – Kaffe och macka

StFF:s styrelse informerar

Vad är på gång inom Stockholmsfotbollen just nu. Hur ser den demokratiska processen ut och hur arbetar StFF med strategierna 2018-2020

"Allas rätt att vara med!?" Chris Härenstam

Chris är tidigare klubbchef i Ingarö IF och älskar idrott men brinner kanske mest av allt för barnidrott, värdegrundsfrågor och Allas rätt att vara med. Chris driver en sommaridrottsskola i med fokus på inkludering och synliggörande av alla individer i samarbete med Ingarö IF som 2014 valdes till årets barn- och ungdomsförening. Vi vet att Chris delar Svensk Idrotts devis "Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt".

Frågor: Kicki Bellander kicki.bellander@stff.se eller Urban Helsing urban.helsing@stff.se

När: Söndag den 4 september kl. 09.00 – 13.30

Var: Tele2 Arena Pressrummet

Hur: Anmälan här senast den 2 september. Vi ser gärna att minst tre personer från föreningens styrelse närvarar. Kallelse skickas ut under vecka 35.

Kostnad: Utan kostnad för 3 ledamöter i föreningens styrelse. Blir ni fler en tre betalar föreningen 500kr/person från person nr 4.

Läs mer om S:t ERIKS-CUPENSDAGhär