Allt inför S:t Eriks-Cupensdag på Tele2 Arena

Nu på söndag är det dags för den första upplagan av S:t Eriks-Cupensdag. 54 stycken 7-mannalag (Flickor och Pojkar 11 år) kommer att spela 27 matcher på Tele2 Arena. Även en aktivitetsyta kommer att finnas.

Under dagen kommer de 54 lagen att spela sina ordinarie seriematcher i S:t Eriks-Cupen på en för många helt ny matchplan. Inne på arenan kommer det att finnas tre stycken 7-mannaplaner. De första tre matcherna inleds med start kl. 09:00 och de sista matcherna spelas med start 17:00. Vill du veta mer om vilka lag som spelar och när, så hittar du spelschemat här!

Vad händer mer under dagen?

Utöver att det kommer spelas en massa härliga fotbollsmatcher, så kommer det att finnas en aktivitetsyta på innerplanen. Här kommer du som spelare eller besökare att kunna testa på speedshooting, spela side-by-sidefotboll (1 mot 1 eller 2 mot 2) som arrangeras av Stadium. Länsförsäkringar Stockholm kommer finnas på plats och via det Gröna Kortet hylla alla föredömen. Totalt kommer 54 Gröna Kort att delas ut under dagen. Vidare så kommer Djurgårdens och Hammarbys A-lag att ha organiserade visningar av deras omklädningsrum inne på arenan.

Taket på Tele2 Arena kommer att vara stängt under hela evenemanget.

S:t Eriks-cupensdag kommer att dokumenteras av StFF och vissa aktiviteter kommer därför att spelas in på film. Även Länsförsäkringar Stockholm kommer att filma och intervjua spelare som erhåller Grönt kort. Vi på StFF planerar att fotografera lagen inne på arenan. Glöm inte skriva #sterikcupensdag för dina egna bilder i sociala medier.

Ta med hela familjen och besök arenan och S:t Eriks-Cupensdag!

Fri Entré för anhöriga och publik – Entré V

I samarbete med Tele2 Arena kommer vi att ha en speciell entré (gratis) för alla anhöriga och övriga besökare till S:t Eriks-cupens dag. Vi hänvisar därför alla besökare att använda Entré V. Här kommer det att finnas en kiosk öppen under hela evenemanget, där du bland annat kan handla frukost, lunch, kaffe, läsk och andra godsaker. Delar av läktarna vid respektive spelplan kommer att vara öppna för publik.

Vi önskar att enbart lagen och deras ledare uppehåller sig vid sidlinjerna av spelytan. Det är däremot fritt fram för alla att vara på aktivitetsområdet på innerplan.

Registrering & Entré - Spelare, ledare och domare – Players Entrence

Alla lag som ska spela matcher under dagen ska registreras innan matcherna startat. Detta sker i spelarentrén som ni finner i den södra delen av Tele2 Arena. Skyltat med Players Entrance.

Det kommer finnas begränsade möjligheter till ombyte och dusch på arenan, detta gäller såväl före som under och efter match. Inget lag kommer att få ett eget omklädningsrum.

Domarna kommer att få tillgång till ett eget mindre rum före och efter match. StFF har tillsatt domare till alla matcher och betalningsförandet är som vanligt att hemmalaget betalar domaren. Vi vill därför att alla lag kommer ombytta till arenan.

Bra att känna till för ledare, spelare och domare

Under S:t Eriks-Cupensdag kommer vi att använda de av SvFF, nya föreslagna spelplansmåtten för 7-manna (50 x 30 m). Bra att känna till är att speltiden kommer att vara 3 x 15 minuter, inga sidbyten. Översiktskarta på Tele2 Arena

Parkering

Tele2 Arena och Globen-området erbjuder stora parkeringsmöjligheter för alla bilburna gäster enligt gällande parkeringstaxa. Det finns bland annat ett stort garage under Tele2 Arena.

I samarbete med:


Välkomna!