Svenska dövlandslagen söker spelare

Svensk dövfotboll har gjort stora framsteg de senaste åren med bland annat en sjundeplats vid EM för herrar 2015. Nu väntar VM-slutspel och OS-kval för herrarna. Damlandslaget ska spela Deaflympics 2017 och är i behov av nyrekrytering.

Svensk dövfotboll tror sig veta att det finns flera fotbollsspelare i de lokala seriesystemen runt om i landet som omfattas av mindre eller gravare hörselnedsättningar. Många av dess spelare har troligen ingen kännedom eller vetskap om att svensk fotboll även finns representerade med ett fotbollslandslag för döva/ hörselskadade och som deltar i internationella mästerskap.Förenklat kan man säga att dövidrotten bedriver en helt egen verksamhet parallellt med Paralymics.
Svenska Dövlandslagen och där framför allt damlandslaget är i starkt behov av att rekrytera nya spelare då urvalet är kraftigt begränsat. Samtidigt är de övertygade om att det finns ett stort antal personer med mindre eller gravare hörselnedsättningar som är aktiva fotbollsspelare i de lokala seriesystemen.
Svenska Dövlandslagen vill nu ha kontakt med hörselskadade spelare. Det som söks i första hand är spelare från ca 16-17 år och äldre, då landslagen främst är för seniorer.

Detta kan vara en unik chans för många fotbollspelare att spela i ett svenskt landslag!
Kontaktperson för svenska Dövlandslaget är:

Joel Thillenius
Fotbollsansvarig
Tel: 070-413 49 98
Joelthillenius@gmail.com