Uppskattat seminarium om barn- och ungdomsfotboll

Det nybildade Vetenskapligarådet arrangerade den 20 april sitt första seminarium. Sprida kunskap om barn- och ungdomsfotboll var rubriken för föreläsningarna.

Nästan 40 personer deltog på seminariet i Klara konferens lokaler. Såväl elit- som breddföreningar var representerade bland åhörarna. Daniel Ekvall som är riksinstruktör i beteendevetenskap på Svenska Fotbollförbundet samt idrottspsykolog i IFK Norrköping gav en faktabakgrund till SvFF:s spelarutbildningsplan och den nya tränarutbildningen.

En mycket uppskattad föreläsning bland de närvarande som nu fick lite kött på benen om hur och varför utbildningen ser ut som den gör.

Efter en kort paus var det dags för ordförande i StFF:s Vetenskapligaråd, Per Nilsson, att ta till orda. Per som är professor i pedagogik och ordförande i Centrum för idrottsforskning gav en samlad bild av barn- och ungdomsfotbollens och dess roll i samhället.

Efter dessa två uppskattade föreläsningar var kvällen till ända, men det Vetenskapligarådet ser detta första seminarium som ett startskott till att sprida kunskap till föreningar, ledare samt övriga intresserade om kunskapsläget kring barn- och ungdomsfotbollen.

Om du vill läsa mer om Idrottsforskning går det att klicka in på www.idrottsforskning.se – en populärvetenskaplig tidning från Centrum för idrottsforskning.