Publikrekord för damfotboll division 3?

150 personer kom för att se Vallentuna BK Damfotboll besegra P18 IK från Gotland på Vallentuna IP på söndagen. Frågan är om det är publikrekord för division 3-fotboll damer i Stockholm, eller inte.

– Vi hade hoppats på 200, men 150 är fullt godkänt. Nu får vi hoppas att de kommer tillbaka nästa match också, sade Rickard Gutenberg, lycklig huvudtränare för damlaget, tillika sportchef i Vallentuna BK Damfotboll, direkt efter slutsignalen.

Han hade all anledning att vara lycklig. Välbesökt på läktaren, en egen hejaklack och vändning av matchen. Underläge 2-1 i halvtid förbyttes i seger 3-2, där Emelie Mårtensson satte segermålet så sent som i 83 minuten.

Om 150 personer är publikrekord, eller inte, är svårt att säga. Domaren Robin Hägg hade i alla fall helt säkert inte sett så stor publik på läktaren under dammatch division 3.

– Det brukar vara 30-40 personer. Kul med så mycket folk. Det här kanske kan fungera som förebild över hur klubbarna ska arbeta med matcharrangemangen fram över.

Vallentuna BK Damfotboll hade arbetat hårt med att locka publik, bland annat de egna flicklagen, varav F04 fick chansen att uppvisningsspela i pausen – säkert med många stolta föräldrar och släktingar på läktaren.

Kanske ett framgångsrecept att bygga vidare på för att locka ännu mer publik…?

Thomas Björn