Framtidens Fotbollsledare - avslutning!

Igår var det dags för avslutning av Framtidens Fotbollsledare. Utbildningen som startade med en introduktionsträff i september för att under åtta månader återföljas av lika många utbildningstillfällen, 2 kommittébesök och StFF:s Årsmöte. De sju deltagarna (3 tjejer och 4 killar) från Sollentuna FK, FC Djursholm, Stuvsta IF, Spånga IS och Saltsjöbadens IF har lyssnat på föreläsningar i fördjupat och personligt ledarskap, teambuilding, Idrottens Föreningslära, Effektiva möten, SvFF:s Spelarutbildningsplan och Fotbollens Spela Lek och Lär.

Framtidens Fotbollsledare

Det var glada och lite nervösa miner när det nu var dags för "examen" och sista kvällen med gänget. På plats var förutom deltagarna även deras mentorer och föreningsansvariga. Kvällen började med att deltagarna fick berätta om sin ledarfilosofi. Framtidens Fotbollsledare - avslutning!Det har under utbildningstiden funnits med som en slutuppgift och de har fått fundera över frågor som: Vad har jag för syn på ledarskap? Vad är viktigt för mig? Varför är jag ledare? Hur vill jag uppfattas i mitt ledarskap? Vilka värderingar vill jag förmedla? Vad vill jag uppnå med mitt ledarskap?

Vi fick lyssna på sju olika framförande som alla hade det gemensamt att de ville förmedla glädje och att deras spelare skulle ha kul med sin fotboll. Naturligtvis fanns det ännu mer och olika ingredienser på hur ett bra ledarskap kan se ut. Det handlade mycket om värdegrund och allas möjlighet till utveckling. Vi andra på plats fundera lite på om vi överhuvud tänkte på dessa saker i den åldern och var imponerade över deltagarnas reflektioner kring värdegrund och ledarskap. Nu gäller det för hemmaföreningarna att ta till vara på dessa fantastiska unga ledare och se till att de får möjlighet att fortsätta växa och inspirera andra ledare, unga som "gamla", på hemmaplan.

Sedan var det dags för Helena Carlsson, Idrottspolitisk rådgivare på RF, att berätta om sin väg genom idrotten. Hur det hela började i lokala ridklubben i Skåne, via kommittéarbete på SDF och SF-nivå till dagens internationella uppdrag hos RF. Allt är möjligt och några medskick var just att inse att de är proffs på att vara unga idag och att de inte ska be om ursäkt för det. De ska ta alla chanser till att påverka och det genom att delta, utbilda sig och säga ja när möjligheten dyker upp.

Alexander med Annelie Mentorerna Lena & Roland Mentor Marie med Emilie

Avslutningsvis några slutord från kursledarna till deltagarna om att vara fortsatt nyfikna, vårda sitt nätverk och våga stå på sig. Nu var det dags för utdelning av Intyg och tröjor med texten Framtidens Fotbollsledare 2014-2015. En trött, lättad och något sorgsen grupp lämnade slutligen lokalen för nya äventyr i Stockholmsfotbollen.

Kvar stod vi imponerade kursledare och gladdes åt att för en stund fått vara del av deras liv och utveckling. Inte för att vi tänker släppa dem bara sådär för nu finns det planer på att starta ett nätverk för unga ledare. Så på återseende Kevin, Elin, Emelie, Filipe, Anton, Nora och Alexander!

Kevin Alexander Felipe Anton Nora Emelie Elina