Nybohovsskolan återtog LFPT-titeln

Förra året fick man lämna walk over på grund av skolresa, i år var Nybohovsskolan tillbaka när finalspelet i Landslagets Fair Play Trophy för sjätteklassare avgjordes i Spångahallen. Förra årets mästare, Futuraskolan Bergtorp, gjorde bra motstånd, men Nybohovsskolan kunde vinna med 6-3.

Traditionsenligt genomförde Stockholms Fotbollförbund finalspelet i Landslaget Fair Play Trophy i Spångahallen. Åtta klasser från årkurs sex var kvalificerade. Matcherna som spelas med fem spelare på planen, pojkarna spelar två halvlekar om tio minuter och samma gör flickorna sen räknas resultaten ihop till ett slutresultat. Regelverket var futsalens.

Klockan nio på morgonen intogs hallen av de första klasserna för ombyte och uppvärmning. Denn första matchen skulle bli den mest spännande under dagen. Det var Stocksundskolan och Tullgårdsskolan som drabbade samman i en otroligt jämn match.

Lagen följdes åt och när slutsignalen ljöd var ställningen 4-4. Straffar fick vidtas för att skilja lagen åt. Efter sex straffar för vardera lagen var ställningen fortfarande lika. Men sen lyckades Stocksundsskolan avgöra och gå vidare till semifinal. Lycka för klassen som flyttat en skidresa till Romme till förmån för att spela fotboll.

Kunskaperna och stilar varierade när skolor med skilda bakgrunder möttes. Men många av de som förlorade stannade kvar och hade roligt i hallen och fortsatte att spela lite fotobll med kompisarna. Övriga lag som gick till semifinal var Futuraskolan Bergstorp, Nybohovsskolan och Söderviksskolan. Den sistnämnda vann på walk over eftersom motståndarna inte hann i tid till avspark.

Semifinalerna blev relativt odramatiska. Nybohov och Bergtorp vann rätt enkelt. I finalen tog Nybohov kommandot i matchen, men Bergtorp stretade emot i det längsta. Till slut kunde ändå Nybohov vinna med 6-3 och påbörja en ny segersvit efter de tio raka segrarna som bröts förra året.

I matchen om tredje plats vann Stocksund över Södervik. Här var det också en kamp som var jämnare än den på planen. Det var kampen om vilket klass som hejade mest och bäst på sina kamrater. Jag tror att Stocksund även vann den kampen, men hårfint. Klassen kom trea och hade vad jag förstod haft en kul dag tillsammans.

För det är det som är tanken med turneringen att man ska spela fotboll med sin klass och ha roligt tillsammans. Jag hoppas att alla som var på plats hade det.