Halland sprang ifrån Stockholm

Stockholm förlorade semifinalen i Cup Kommunal mot Halland. Trots en kanonstart med ett ledningsmål efter fem minuter förlorade F98 med samma siffor som pojkarna gjorde mot Halland, 3-1.

Trots det tidiga ledningsmålet av Emma Westin från Boo FF hade Stockholms flickor födda 1998 inte något att hämta i semifinalen Cup Kommunal mot Halland som spelades på Borås Arena.

Redan åtta minuter efter ledningsmålet hade Halland vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Kvitteringen kom efter slarv strax utanför straffområdet och Hallands ledningsmål var frukten av en snabb kontring.

Stockholm kom aldrig upp i normal standard och var aldrig riktig i närheten av att hota Halland. 08-tjejerna hade endast 5-6 skott mot mål och knappt några långa anfall alls, vilket berodde på att Halland jobbade kopiöst och spelade som ett lag.

I slutet av matchen chansade Stockholm för att nå en kvittering och tryckte upp laget, men istället kunde Halland göra 3-1 efter en hörna och hade även fyra frilägen till att utöka ledningen.

Det blir inga Stockholmslag med när finalerna i Cup Kommunal och Cup Byggnads avgörs under Elitlägrena i sommar, men Halland är med i dubbla finaler. För pojkarna är det den första medan fllickorna har förlorat två avgöranden mot Stockholm. Nu kan det bli tredje gången gillt för halländskorna. Stockholm får ta nya tag och hoppas på större framgångar för ålderskullen född 1999.