DFK Helsing: "Kan bli jäkligt bra fotboll"

Stockholms distriktslag för flickor födda 1998 åker idag (fredag) till Borås! för att möta Halland i semifinalen i Cup Kommunal. Matchen spelas imorgon lördag på Borås arena kl. 15.15. Lagen har inte mötts tidigare, men Stockholms distriktsförbundskapten Urban Helsing säger: – Det kan bli jäkligt bra fotboll!

Stockholm har avancerat till semifinal genom att först vinna gruppspelet mot Uppland och Gotland med fullpott och 9-0 i målskillnad. I slutspelet ställdes laget mot Västmanland som man tidigare hade förlorat stort emot, men ett oavgjort resultat gav slagläge mot Uppland som gått till slutspel genom kval. Eftersom Västmanland tappade en 2-0 ledning till 2-2 mot Uppland kunde Stockholm avslappnat vinna med 6-0 mot uppländskorna och gå vidare till semifinal.

Halland vann över Göteborg och spelade oavgjort mot Västergötland i gruppspelet, vilket räckte till en plats i slutspelet. Där var laget svårstoppat och besegrade Värmland med 4-0 och Småland med 1-0.

– Vi vet inget om dom, så vi har ingen aning om hur bra dom är, säger Urban Helsing.

Men genom Stockholms spelarutvecklare, Annelie Norén, har man fått veta att Halland har tre spelare som har medverkat i flicklandslaget och två av dessa ska vara väldigt bra.

Stockholm stirrar sig inte blinda på motståndarna utan koncentrerar sig mer på sitt eget spel och där är Helsing inte helt nöjd.

– Vi har inte presterat på topp. Det ska finna mer att ge.

Stockholm har vunnit tjejernas distriktcup sju gånger varav två gånger mot just Halland. Ska huvudstadens tjejer sätta stopp för hallänningars första seger ytterligare en gång?
På lördageftermiddag har vi svaret och bra fotboll kommer det nog att bli.

Lär mer om Cup Kommunal:
Stockholms gruppspel
Stockholms match mot Västmanland i slutspelet
Stockholms match mot Uppland i slutspelet
Cup Kommunal på SvFF:s hemsida