AIK:s F15 tog SM-guld i futsal

Stockholm eller närmare bestämt Solna hade fyra lag med när finalspelet i futsal för ungdomar avgjordes i Göteborg. Medaljskörden blev: Guld för AIK F15, Silver till Athletic FC United P15 och Brons till Vasalunds IF F17.

F15
AIK:s tjejer hade gått fram som en slåttermaskin i det regionala gruppspelet med 31-2 i målskillnad. Finalspelsgruppen blev inte lika lätt men realativt enkelt gick laget till semifinal efter tre segrar och 14-1 i målskillnad. I semifinalen och finalen blev det hårdare motstånd. I matchen om en finalplats besegrades Holmalunds IF från Alingsås med 3-2 och i en jämn final mot BK Höllviken gjorde Saga Nygård matchen enda mål.

P15
Athletic FC United spelar en offensiv och modern futsal med en målvakt som även deltar i anfallsspelet. Finalspelsgruppen blev en rysare där tre lag hamnade på sex poäng. Athletic vann gruppen efter en övertygande 7-2-seger i den avögrande matchen mot Borens IK. I semifinalen besegrades Sunnanå SK med 4-3. I finalen blev Angereds FC för tuffa. I gruppspelet föll Solnalaget med 3-1, i finalen kom man något närmare men föll med 4-3.

F17
Vasalunds IF vann F15 finalen för två år sedan, men har sedan dess tappat en del spelare och gick inte hela vägen den här gången. Efter att ha kommit tvåa i finalgruppen blev slutsegraren Eskilstuna United DFF för svåra i semifinalen. Vasalund föll med knappa 5-4 och drömmen om ett nytt guld hade gått i kras.

P17
Athletic FC United hade även ett lag med i P17-slutspelet, men motståndet i finalgruppspelet blev för svårt och laget blev poänglösa med målskillnaden 9-18. I finalen vann Fässbergs IF över Jönköping Södra med 4-2.

Läs mer på Svenska FF:s hemsida