Täby och Falcao är ute efter revansch

Täby FK och Falcao FC spelar den kommande helgen, 14-15 februari, finalspel i futsal-SM. Förra året var lagen i final, men båda föll och det blev silvermedaljer runt halsen. I år går lagen för GULD!

Falcao FC föll snöpilgt förra årets final mot Malmö City FC efter förlängning efter att ha haft större delen av bollinnehavet. I år kvalificerade sig Falcao till finalspelet genom att överlägset vinna den norra gruppen i SFL (Svenska Futsalligan).

Falcao som sedan i höstas har sin hemvist i Botkyrka har vunnit SM tidigare. Klubben som bildades 2008 vann SM-guld 2011 och har varit långt framme i turnering i princip varje år. Med de bättre förutsättningarna som flytten till Botkyrka har inneburit, ser chansen till nytt guld bra ut. I semifinal den 14 februari väntar Göteborgs Futsal Club, laget som besegrades i finalen 2011!

Täby FK:s damlag som till skillnad mot Falcao har den traditionella fotbollen som huvudspår, men är även framgångsrikt i futsal. Förra året föll laget mot Madesjö med 5-1 i finalen. Täby har i år kvalificerat sig till finalspel efter att först ha vunnit distrikskvalet i Stockholm, sen det regionala kvalspelet och senast slutspelet.

Nu väntar finalspelet som spelas för både herrar och damer i Hammarö Arena i Karlstad. Täbys motståndare i semifinalen är IK Gauthiod som kom fyra i förra årets slutspel.

Läs mer om SM i futsal på Svenska FF:s hemsida.