Solnalag räddade Stockholms ära i futsal-SM för ungdomar

Helgen den 7-8 februari avgjordes de regionala gruppspelen i futsal-SM för ungdomar. Lagen från Stockholm spelade i Uppsala och Hallsberg. Tre klubbar från Solna visade framfötterna och tog fyra platser i finalspelet.

Flickor 15 (födda 00)
Här var AIK och Älvsjö AIK kvalificerade. AIK vann sin grupp överlägset efter tre segrar och 31-2 i målskillnad.
Älvsjö var på håret att kvala in till finalspelet, men en knapp förlust (4-5) mot gruppsegraren IFK Västerås satte käppar i hjulet för ÄAIK.

Pojkar 15 (födda 00)
Det andra Solnalaget att ta sig vidare till finalspelet i Göteborg var Athletic FC som vann gruppen efter att ha besegrat tvåan Skiljebo med 5-4.
IFK Haninge/Brandbergen klarade sig inte lika bra i sin grupp utan slutade trea. BK Forward vann gruppen.

Flickor 17 (födda 98)
Vasalunds IF var det tredje laget från Solna att gå vidare. Det blev poängförlust mot Vaksala SK, men sju poäng räckte till gruppsegern. Vasalund vann Futsal-SM som 15-åringar och bär nog ett visst favoritskap i Göteborg.
Tyresö FF var inte långt ifrån att göra Vasalund sällskap, men förlusten mot Eskilstuna United med 2-1 blev ödesdiger.

Pojkar 17 (födda 98)
Även Athletic FC:s 17-årslag vann sin grupp. 5-5 mot Gideonsberg gjorde inget eftersom Västeråslaget som kunde ta hem gruppsegern vid seger mot Procyon istället förlorade med 9-4.
IFK Aspudden/Tellus kom trea i sin grupp som vanns av Sunnersta AIF.

Finalspelet in futsal-SM för flickor och pojkar 15 och 17 spelas i Göteborg den 27 februari - 1 mars. De åtta gruppsegrarna från gruppspelet delas in i 2 grupper om 4 lag. Segrande och på andra plats placerade lag i respektive grupp spelar semifinaler och final.

I finalspelet för den yngre åldersgruppen har Stockholmslag varit enormt framgångsrika. På flicksidan har lag från Stockholms stått som slutsegrare nio av tio gånger. Killarna är bara snäppet sämre med sju av tio vinnarlag. För 17-årslagen har det inte gått lika bra. Tre flicklag och endast ett pojklag har kunnat stoltsera som SM-segrare de senaste tio åren.

Läs mer om SM i futsal på Svenska FF hemsida.