SM-guld till Täby – brons för Falcao

Täby FK och Falcao FC var ute efter revansch efter förra årets finalförluster, men det blev bara Täby som fick stå som segrare. Falcao fick nöja sig med en tredjeplats.

Täby gick till final efter en jämn semifinal mot IK Gauthiod. Täby tog ledningen efter tio minuter och var sedan i ledningen hela matchen som vanns med knappa 4-3. Ett gångbart resultat för Täby denna finalhelg i Karlstad. Även finalen vanns med samma siffror efter att Petra Sundqvist avgjort finalen med ett frisparksmål.

Falcao FC gick det inte lika bra för. I semifinalen blev slutsegrarna Göteborg FC för svåra. Lagen har mötts flera gånger tidigare bland annat i SM-finalen 2011 när Falcao vann efter straffar. den här gången var det Göteborg som var starkast och kunde vinna med 6-2. I matchen om tredje pris besegrades Spartak Örebro FC med 6-3.

Läs mer om finalspelet eller se alla matcher i efterhand på Svenska FF:s hemsida.
Läs om Täbys guldresa på deras hemsida.