"Glädje och anspänning" är Stockholms paroll inför semifinalen

Stockholms pojkar födda 1998 spelar semifinal i Cup Byggnads mot Halland på Skytteholms IP på lördag den 21 februari. Stockholms spelarutvecklare Birger Jakobsson ser fram emot matchen med tillförsikt.

Stockholm är regerande mästare i Cup Byggnads och får nog ses som favorit till att avancera till final. Även om det är ett helt nytt lag som ska försvara huvudstadens färger kan det skönjas en viss fördel för stockholmarna.

Stockholm har gått igenom gruppspel och slutspel utan att tappa en enda poäng och har 17-1 i målskillnad på fyra matcher. Medan Halland har spelat två oavgjorda matcher och har 11-4 i gjorda och insläppta mål. Ser man till den senaste P17-landslagstruppen hade hemmalaget med fem spelare, Dusan Jajic, Jimmi Brewitz, Thomas Isherwood, William Jan och Isac Lidberg. De tre sista kan dock inte medverka i matchen på grund av skador respektive resa. Halland hade inte med någon spelare. Men Hallands spelarutvecklare tycker ändå att man i år har en bred och bra trupp att tillgå.

– "Glädje och anspänning", säger Birger Jakobsson som har samma roll fast i Stockholm, när han pratar om distriktslagets ledord . Det är ett lag som tar stort ansvar och har en bra lagkänsla med tanke på att laget bygger på spelare från sju olika klubbar, berättar Bigge.

Förutsättningarna för Stockholm ser i alla fall bra ut på förhand. Vi hoppas på en bra match och må bästa lag vinna!

Matchprogram Stockholm-Halland