Tennissiffror förde Stockholm till semifinal i Cup Kommunal

F98 slutspel Cup KommunalStockholm besegrade Uppland med klara 6-0 vid den avgörande matchen i slutspelet i Cup Kommunal för flickor födda 1998 på Bosön.

I och med att Uppland spelade 2-2 mot Västmanland i den andra gruppspelsmatchen i slutspelet i Cup Kommunal var förutsättningarna för Stockholm att seger var det enda som gällde eftersom Stockholm spelade en mållös historia på fredagen mot Västmanland.

Arrangörsdistrktet satte högsta fart från första domarsignalen och satte direkt press på uppländskorna. Redan efter sex minuter låg den första bollen bakom Tilda Keisu ditpasserad efter ett friläge av Emma Westin hemmahörande i Boo FF.

Emma hade fått blodad tand och i minut 13 stod Booseplaren för även 2-0. Lite turligt efter att den storspelande Upplandsmålvakten tippat bollen på Emmas lår och in i mål.

Stockholms dominans syntes inte bara i målprotokollet utan även i spelet ute på planen. Noterbart var att Jennifer Bakai, Tyresö FF, i Stockholms mål rörde bollen med händerna först efter 22 minuter.

I slutet av halvleken kom målet som sänkte Uppland. BP:s Lovisa Norrby, IF BP, skar in från högerkanten och bredsidade behärskat in 3-0.

I andra halvlek blev det Josefin Steger show. Bajentjejen inledde med att peta in en stolpretur efter en knapp kvart. Svårighetsgraden ökade tio minuter senare, då tog Steger ned bollen på bröstet och med en volleyvrist satt 5-0. Efter 70 minuter fullbordades hattricket med ett kanonskott i krysset. En bra dag på jobbet för Josefin. Locisa Norrby, Emma Westin, Josefin Steger

6-0 och en semifinalplats var säkrad, där väntar nu Halland. Semifinalen ska spelas i början av februari eller i början av mars. Malwina Nilsson, Annelie Norén, Bengt Kjellstrand

Läs även:
Inför slutspelet i Cup Byggnads/Kommunal
Stockholm-Västmanland