Stockholms killar följde tjejerna

P98 Cup ByggnadsStockholms pojkar födda 98 stod också inför en direkt avgörande match skillnaden var att cupen hette Byggnads, Gestrikland stod för motståndet och oavgjort skulle räcka. Stockholm vann med 4-0.

Gestrikland vann över Västmanland med matchen enda mål i den andra gruppspelsmatchen och eftersom Stockholm besegrade västmanlänningarna med 4-1 så stod Stockholm i poolposition inför drabbningen med Gestrikland.

Någon drabbning blev det tyvärr aldrig. Redan i den tredje minuten hade Stockholm tagit ledningen efter att Joseph Ceesay stått för ledningsmålet. Djurgårdaren kom in från vänster i straffområdet och kunde prickskjuta in 1-0.

20 minuter senare hade Aziz Essaisi, Djursholms FC, skjutit in sig. Efter ett tidigare friläge och ett skott i stolpen kom ett välplacerat skott ifrån straffområdeslinjen som smet in vid målvaktens högra stolpe.

IFK Haninge/Brandbergen hade två spelare med i truppen och den elegante innermittfältaren Dusan Jajic stod för Stockholms tredje mål, nästan identiskt med Essaisas mål fast något högre.

Den andra halvlek blev en lång transportsträcka där Stockholm förde spelet och Gestrikland försvarade sig. Isac Lidberg kom in i mitten av halvleken och gjorde strax efter Stockholms fjärde pyts. Hammarbyaren skar in i straffområdet till höger och sköt distinkt i målvaktens bortre hörn. Isac LIdberg, Dusan Jajic, Joseph Ceesay, Aziz Essaisi

Stockholm var det klart bättre laget, men har en viss fördel av att ha en vilodag emellan sina matcherna jämfört med motståndarna. Nu väntar semifinal för Stockholm, där står Halland för motståndet. Flemming Rossen, Lennart Wass, Richard Linden

Läs även:
Inför slutspelet i Cup Byggnads
Stockholm-Västmanland