Stockholm obesegrade första dagen i Cup Byggnads/Kommunal

Stockholm inledde slutspelet i Cup Kommunal för flickor födda 1998 med att spela 0-0 mot Västmanland. Bättre gick det för killarna som besegrade Västmanland med 4-1 i Cup Byggnads.

Den första matchen i slutspelet spelades mellan Stockholms flickor i blåa dräkter och Västmanland i röda dräkter.

1:a halvlek:
De första tio minuterna känner båda lagen på varandra och inget lag vill direkt ta tag i spelet. Tempot höjs en aning i mitten av halvleken då Stockholm tao tag i kommandot, men Västmanland biter ifrån och är inte helt ofarliga. De spelar med ett snabbt kontringsspel med snabba omställningar som resulterar i ett par halvchanser.

Stockholms målvakt Tina Karakeva avvärjer Västmanlands försök att ta ledningen med ett stabilt målvaktsspel. Stockholm får ett fint läge på vänsterkanten när Amanda Nildèn drar på med sin vänsterdojja i ribban så de gungar i den med ett stenhårt skott. Det var mycket nära en ledning till Stockholm. Nära skjuter ingen hare som ordspråket lyder. Västmanland får även de ett läge till innan domaren blåser av första halvlek. De flipper-spelar sig till ett riktigt vasst läge i slutet på halvlek där målvakten i Stockholms mål gör en riktigt fin benparad som gör så att ställningen efter första halvlek är 0-0

2:a halvlek:
Den andra halvleken startar och båda lagen har vilat upp sig under pausen. De båda lagen börjar den andra halvleken som den första avslutades. Man känner på varandra men Västmanland vill mer och börjar ta för sig mer och mer och tar tag i spelet rejält med överraskande snabba kontringar som nästan bär frukt. Västmanlands första tio minuter är riktigt vassa.

Stockholm vill helt annat, skam den som ger sig för i mitten på andra så tar Stockholm över och kontrollerar matchen. Det vaskas fram ett par halvdana chanser som tyvärr inte blir några mål. Målvakterna i båda lagen gör fina matcher och håller matchen levande ända in tillslutet tills domaren blåser av matchen. Matchen slutar 0-0.

Stockholm - Västmanland pojkar.

1:a halvlek
Matchens startar i ett snabbt tempo direkt. Det märks att det kommer bli en hård batalj. Båda lagen vaskar fram heta målchanser. Stockholms målvakt Gustav Nyberg och Västmanlands Adam Lejonklou har en hel del att göra mellan stolparna och de visar prov på bra målvaktsspel.

Det första målet kommer i matchminut 31 och det är Västmanland som tar ledning med 0-1. Det går bara tre minuter så kvitterar Stockholm genom Jimmi Brewitz, ett mycket snabbt svar. Det är en riktig kamp i slutet på första och det smäller ordentligt i närkamperna.

2: halvlek
Andra halvlek startar i ett friskt och rappt tempo. Inget lag vill förlora en viktig match i distriktsslutspelet. Stockholm tar kommandot och lirar fin fotboll men Västmanland stretar emot.

Det smäller i matchminut 57 när Besard Sabovic slänger sig fram och på en retur slår in bollen i kassen och ger Stockholm ledningen med 2-1. Det är Stockholm som för spelet men Västmanland sticker upp emellanåt och hotar i djupet.

Aziz Essaisi gör 3-1 till Stockholm och matchen går över mer och mer till Stockholms fördel.

I slutskedet kontollerar Stockholm matchen och det är inget snack vem som har övertaget i spelet och i matchen. Spiken i kistan kommer när Aziz Essasi gör 4-1 till Stockholm och därmed avgör matchen. Stockholm vinner över Västmanland med 4-1.

David Slättman/Praktikant