Serieläggning S:t Eriks-Cupen

Just nu inträffar den tiden på året då vi andra på förbundet inte kan använda styrelserummet. Medan Mats lägger serierna för 13-åringarna och äldre så ockuperar Stefan styrelserummet med serieläggningen för 12-åringar och yngre.

På bilden håller Stefan på med P10 lätt. Det är 210 lag anmälda till den nivån av totalt 590 anmälda lag i P10.
Ni skulle se hur det ser ut när han går loss på P8 eller P9. Då är det runt 600 anmälningslappar samtidigt på bordet…
Totalt är det cirka 5000 lag som ska få en serietillhörighet.

Första beslutet som tas är hur många serier som man får ut av antalet anmälda lag till aktuell nivå. Grunden är 14-lags enkelserie men även 8-lags dubbelserie kan förekomma, det får antal lag och geografi avgöra.
Det ska tas hänsyn till geografi, spelplatser samt att det inte är för många lag från föreningen i samma serie. Många andra specifika önskemål kommer också in i samband med anmälan, många kan vi tillgodose men långt ifrån alla.

Många är ni som är nyfikna på era serier och motståndare. Det här tar sin lilla tid och efter det här momentet ska allt registreras in i Fogis osv.
Någon gång i februari kommer serieindelningen ut på nätet och i slutet av mars ska hela spelschemat vara klart.

Sen får vi hoppas på att färre lag drar sig ur i år jämfört med i fjol. År 2014 var det över 500 lag som drog sig ur S:t Eriks-Cupen varav ca hälften drog sig ur under säsongen vilket kan skapa ett problem för de kvarvarande lagen.