Semifinaldatum i distriktscuperna är spikade

Stockholms distriktslag för både pojkar och flickor födda 1998 är klart för semifinal i Cup Byggnads respektive Cup Kommunal, Halland står som motståndare för båda lagen.

Den 21 februari tar sig Stockholm an Halland i semifinalen i Cup Byggnads. Som vanligt är det inte lätt att hitta matchtider på snö och isfria planer i Stockholmstrakten så här års, men Solna stad har hittat en tid på Skytteholms IP och matchen kommer att starta kl. 17.30.

Stockholm tog sig vidare till semifinal genom att besegra Västmanland med 4-1 och Gestrikland slogs tillbaka med 4-0. Halland hade det något tuffare och spelade 1-1 mot Örebro, men vann med klara 5-1 över Värmland.

Halland har aldrig tidigare varit i final i pojkarnas distriktscup medan Stockholm stoltserar med åtta segrar. Så det kan bli en historisk dag för våra gäster.

I Halland är det inte heller lätt att hitta planer vintertid, så flickornas semifinal kommer att spelas på Borås Arena den 7 mars med avspark kl. 15.15.

I slutspelet föll Småland med 1-0 och Värmland med 4-0 mot Stockholms kommande motståndare. Det kan bli en svår nöt att knäcka för våra flickor födda 1998 som krånglade sig vidare efter 0-0 mot Västmanland och 6-0 mot Uppland.

Stockholm har vunnit tjejernas distriktcup sju gånger varav två gånger mot just Halland. Ska huvudstadens tjejer sätta stopp för hallänningars första seger ytterligare en gång?

Läs mer om distrikslagens väg till semifinalerna:
Stockholms pojkar till semifinal
Stockholms flickor till semifinal
Första slutspelsmatcherna
Inför slutspelet
Sammanfattning av gruppsspelet

Johan Wallberg