Föreningssamarbete runt gemensamma utbildningar

Idag, onsdag, har vi varit och hälsat på Järla IF FK som tillsammans med ytterligare 10 föreningar träffades för att inleda ett samarbete runt utbildning.
Syftet var att titta på kommande utbildningsbehov i respektive förening, finna en samarbetsform och titta på vad detta samarbete kan leda till på längre sikt.

Vissa utbildningar klarar föreningarna själva att fullteckna (C-Diplom) och andra fanns det ett stort önskemål om att samarbeta runt för att fylla upp (B-Diplom).

StFF var där för att svara på frågor och se vad vi skulle kunna hjälpa till med. Initiativtagare var Saltsjöbadens IF och Christian Erenrot. Föreningar på plats var förutom Saltsjöbadens IF och Järla IF FK, även Ingarö IF, Sickla IF, Boo FF, Djurö Vindö IF, Vendelsö IK, Tyresö FF, Hanvikens SK och Älta IF.

Vi på Stockholms Fotbollförbund är glada för att allt fler föreningar börjar diskutera samarbetsformer så att alla utbildningar kan fyllas till bredden och vi på det sättet tillsammans kan tillgodose utbildningsbehovet i distriktet. Samtidigt är vi oerhört nyfikna på vad dessa tankar och samarbeten kan leda till i det långa loppet!