Distriktslagen i slutspel på bredfront

Den kommande helgen, 16-18 januari, spelar Stockholms distriktslag flickor och pojkar födda 1998 slutspel i Cup Kommunal och Cup Byggnads på Bosön. Hela 25 föreningar har varit med och utvecklat de 36 spelarna i lagen.

På pojksidan är Stockholm regerande mästare i Cup Byggnads efter att ha besegrat Östergötland med 2-0 finalen. Årets upplaga togs sig lätt vidare från gruppspelet efter segrar mot Gotland och Uppland. I slutspelet på Bosön väntar på fredag först Västmanland och på söndag står Gestrikland för motståndet.

Flickorna föll lite snöpligt i förra årets final i Cup Kommunal mot Skåne med 5-1. I gruppspelet till säsongens tävling besegrade Stockholm först Uppland med 3-0 och sedan Gotland med 6-0. I slutspelet väntar ånyo Uppland som gick vidare genom kvalspel. Den svåraste nöten att knäcka väntar redan på fredagen då man möter Västmanland som vann sin grupp med full pott och 10-0 i målskillnad.

Spelarna i tjejlaget representeras av tio olika föreningar och pojkarna av sex klubbar. Ser man tillbaka några år är det ytterligare fem föreningar på flicksidan som har varit med och utvecklat dessa spelare och i pojklaget är det fyra klubbar, totalt 25 föreningar.

Så Norrtulls SK, Gröndals IK, Sollentuna FK, Hässelby SK, IFK Viksjö med flera klubbar kan sträcka på sig även om deras klubbnamn inte står som klubbtillhörighet i dagsläget har de varit med och utbildat dessa 36 talanger som ska försöka ta Stockholmslagen vidare till semifinaler i distriktscuperna.

Läs mer om Cup Byggnads och Cup Kommunal på Svenska FF:s hemsida.
Spelschema och spelartrupper i till slutspelet: Matchprogram Cup Kommunal/Byggnads