Vi söker en ledare i landslagsklass

Din uppgift blir att förvandla en puppa till en fjäril: från ett stort men ganska anonymt distrikt, till en kraft som gör avtryck och uppnår både idrottsliga resultat i form av fler landslagsspelare och sociala resultat i form av ungdomar från skilda kulturer som fungerar med framgång i samhället.

Vi tror att du är både visionär och estradör. Du älskar att lyssna och leda. Du är en samlande kraft, står gärna upp på scenen och berättar om allt det ambitiösa arbete som görs – och återstår att göra. Och du drar dig inte för att finta en motståndare i en direktsänd radio- eller TV-debatt.

Du är vår lagkapten och spelfördelare som gör dina medspelare bra – och samtidigt står i centrum och "glänser", för att citera damlandslagets förbundskaptensduo Pia Sundhage och Lilie Persson.

Kort sagt: du är en ledare i landslagsklass!

Har du en bakgrund som aktiv inom idrotten i allmänhet, eller fotbollen i synnerhet, är det ett plus – men det är inte ett måste. Med dina stora öron lyssnar du snabbt in Stockholmsfotbollen och skapar förtroende tack vare dina ledaregenskaper, ditt lugn och din lyskraft.

I ryggen har du ett kraftfullt och kreativt kansli på 20 personer med en nytillträdd förbundschef som står och stampar i spelargången, och bara väntar på att få gå ut och spela matchen enligt den matchplan som du och övriga i styrelsen har lagt fast.

Din belöning i arvode är blygsam.

Din belöning i form av uppskattning, nytt nätverk och personlig utveckling är gigantisk.

Välkommen till Nationalsporten i Stockholm!

Skicka din ansökan till: valberedningens ordförande, Annika Eriksson, e-post

Stockholms Fotbollförbund är det största distriktet inom Svenska Fotbollförbundet med cirka 70 000 utövare, varav 55 000 ungdomar, i 370 aktiva föreningar. Allt ifrån Den Stora Klubben i toppen av Allsvenskan till Den Lilla Kompisklubben i division 7 i någon av huvudstadens förorter.