Frejdigt Frukostmöte för fotbollens föreningskonsulenter

Den 26 november begav sig närmare 60 föreningskonsulenter och personal från Stockholms FF för det traditionella Frukostmötet på Ålandshav. En dag där fotboll diskuterades vitt och brett.

Frukostmöte

I den arla morgontimmen samlades en 67 personer stor skara med fotboll som sitt yrke, dock inte som spelare utan som den så ofta glömda personen som gör att det stora fotbollspusslets bitar faller på plats.

Frukostmötet startade ungefär när TV-serien "Rederiet" med fartyget M/S Freja var som populärast, det vill säga någon gång på 1990-talet. Från början hölls mötet en morgon/förmiddag på förbundets kansli eller hos någon förening, men träffarna blev allt populärare och sen 2006 har konsulenterna och förbundet träffats för att med samarbetspartnern Viking Line åka en tur på Ålandshav.

Efter en välbehövlig frukost inledde den nya förbundschefen Björn Eriksson med att presentera sig själv och ge information om vad som hände på Representantskapsmötet den 18 november. Redan från start visade deltagarna vilket intresse som finns. Flera frågor kring förslagen och motionerna drog ut på tiden och tidsschemat spräcktes redan vid den första programpunkten.

Punkt två på programmet var "Speeddejting"! Det var ingen repris på "Vem tar vem", ett annat populärt TV-program på 90-tal, utan korta gruppträffar där förbundets personal var indelade vid olika bord och föreningskonsulenterna fick ställa frågor och komma med förslag gällande den verksamheten som personalen från förbundet representerade. Man kan lugnt säga att det inte blev några pinsamma tystnader som det kan bli vid en första dejt.

Frukostmöte

Efter byte av båt intogs det första julbordet för de flesta. Här blev det som det som serverades, en härlig mix av delikatesser. Föreningar med olika bakgrund, förutsättningar, mål, med mera möttes och samtidigt som julens läckerheter njöts byttes erfarenheter och idéer mellan deltagarna.

Dagen avslutades med en inspirationsföreläsning av Magnus Grönblad från MT-gruppen. Efter att ha ätit ett julbord är det lätt att känna sig lite däst och sömnig. Men Magnus, som förutom är föreläsare även är ledare i Ängby IF och hjälper till med BP:s U17 lag, engagerade deltagarna med sin intressanta föreläsning så det fanns inte tillstymmelse till en gäspning.

Magnus förmedlade tre punkter som alla ungdomsledare ska ta med sig till sina lag:

  • Våga
  • Kämpa
  • Ha kul

Frukostmöte

Den sista punkten tror jag de flesta deltagarna på Frukostmötet kan skriva under på att resan var och att övrig information gör att pusselbitarna faller lättare och snabbare i fortsättningen.

Vi ses om ett år!