Ny seger för Stockholm i Cup Byggnads

Förra året besegrade Stockholms distriktslag Västerbotten i finalen i Cup Byggnads. I år upprepade Stockholms pojkar födda 1997 bedriften genom att vinna över Östergötland med 2-0.

Det var en jämn men inte så välspelad match när Stockholm och Östergörland möttes i finalen i Cup Byggnads. Det var mycket folk som hade sökt sig till Halmstads Arena denna fina VM-fria julionsdag, över 500 satt bänkade på läktaren. De flesta var spelare från Elitpojklägret, men många andra nyfikna hade slutit upp för att se de kommande stjärnorna.

Att matchen var jämn präglades redan i inledningen där spelet böljande fram och tillbaka. Den första rikitgt farliga möjligheten stod Östergötland för. Ett skott där Rager Rebandi, som till vardags vaktar kassen hos AIK, fick se bollen ta i stolpe, stolpe ut.

"Stolparna är mina bästa vänner" myntade en gång i tiden den legendariska hockeymålvakten Leif "Honken" Holmqvist. Den devisen kan även Rebandi skriva under på.

Även om matchen inte var särskilt välspelad förekom det en del bra kombinationer. och chanser som alla rann ut i sanden. När domarens pipa förkunnade att den första halvleken var slut hade inga mål fallit.

Distriktsförbundskaptenerna Kenneth Öberg, Ali Amini och Manne Jahnsson manade på sina killar i paus. I början av andra halvlek började de regerande mästarna bäst, men effter ett tag insmög sig en viss nonchalans hos spelarna och östgötarna bjöds in i matchen igen.

När jämna matcher står och väger är det allt som oftast det första målet som avgör. I mitten av andra halvlek skulle det visa sig att historien upprepade sig. Djurgårdaren Samuel Holm blev fälld i straffområdet och på den följande elvameterssparken placerade klubbkompisen Christian Rubio Sivodedov, för dagen iförd i mask effter ett näsbensbrott, bollen till vänster och målvakten gick till höger, 1-0 var ett faktum.

Nio minuter från slutet fastställde Stockholms bäste spelare Love Reuterswärd, mittfältaren med BP som hemmaadress, slutresultatet till 2-0 med ett friläge där bollen med precision placerades efter backen till höger om målvakten.

1975 vann Stockholm den första upplagan av distriktsturneringen, den 2014-årsupplaga blev det åttonde pojklaget som skrev in sig i historieböckerna. Och nu är också frågan hur många av dessa spelare som kommer bidra med att det blir En elva med nollåttor.

Läs mer om Cup Byggnads:
Svenska FF:s hemsida
Stockholms trupp
Semifinalsegern mot Västergötland
Segern i slultspelet