Jubel i Saltsjöbaden när far och son blev målgörare

Mål! Klart att det blir jubel i det målgörande laget. I Stockholmsfotbollen spelas det i runda tal 30 000 matcher per år, och många mål blir det - men sällan eller aldrig nätar far och son i samma match.

Undantaget finns i div. 5-laget Saltsjöbadens IF. Där nätar i samma match junioren Emil samt pappa Jens Storberget, som egentligen är lagets tränare.

Det är inte alltid så lätt att få tag på pappa Jens. När denne skribent ringer första gången blir det svarslöst på grund av A-lagsmatch. Vid andra kontaktförsöket blir det inte heller någon ordväxling, ty då handlar det om match i Korpen.

I Korpen har Jens, snart 49 år, en offensivt målinriktad position, i Stockholms stora serieverksamhet är han egentligen tränare. Fast visst har det hänt att han skrivit in sig i laguppställningen och hoppat in en stund.

Så skedde mot FK Bromma. Faktauppgifterna från denna match visar att Emil Storberget Lundström gjorde 1-0 i den 11:e minuten, och pappa Jens Storberget 5-0 i den 90:e minuten.

Helt unikt.

Jens Storbergets allmänt breda idrottsintresse har betytt att han greppat såväl tennisrack som golfklubbor, men fotboll är det stora intresset. Det här är stockholmaren som för 20 år sedan accepterade ett tränaruppdrag för IK Säbysjöns A-lag, därefter har det bara rullat på. Nu har han varit tränare i 10 år för Saltsjöbadens P96-lag, där sonen Emil trivts och utvecklats, och under 3,5 år var detta energiknippe på halvtid även sportchef i klubben.

Den största sektionen i Saltsjöbadens IF är fotbollen, som har cirka 1000 aktiva. Det stora fotbollsintresset i området märks på många sätt, exempelvis har sommarens Training Camp i flera år snabbt blivit fullbokade.

Även på A-lagsnivå märks den stora ungdomsutvecklingen. P18-laget kan i år sägas utgöra stommen i A-lagets div. 5-verksamhet. Undantaget är tränare Storberget, och faktiskt finns det även ett annat veteranundantag. Nämligen exproffset Marcus Allbäck.

I vårt blågula fotbollslandslag är Marcus spelaransvarig. Numera bor den förre västkustbon i Saltsjöbaden, något som i fjol betydde att han en gång under hösten hoppade in i Saltsjöbadens A-lag.

Allbäck har nog inte tid för fler matcher i div. 5 Mellersta. Men kanske, kanske Jens Storberget återigen gör ett kortare inhopp. Han har visserligen knäproblem i vänsterspiran, men har ju ändock påvisat sin målkänsla i A-laget och Korpen.

– Jag leder skytteligan i vår korpserie, säger han glatt.

LEIF EKSTIG