Semifinaldatum i distriktscuperna är spikade

Stockholm har avancerat till semifinal i både Cup Kommunal och Cup Byggnads, distriktcuperna för flickor och pojkar födda 1997. Tjejerna möter Småland den 15 mars och killarna tar sig an Västergötland den 23 februari.

Stockholms tjejer och killar vann slutspelet som gick på Bosön helgen den 17-19 januari. Nu väntar semifinaler och först ut är pojkarna. Helst skulle vi velat fortsätta att spela i Bosöns inomhushall, men inga tider gick att uppbringa där och inte heller i övertryckshallen på Hjorthagens IP. Istället blir det Skytteholms IP:s uppvärmda C-plan som kommer att stå som matcharena den 23 februari. Matchstart är satt till kl. 13.30.

För motståndet står Västergötland som vann sin slutspelsgrupp genom att besegra Skåne med 1-0 och Örebro med 3-1. I den andra semifinalen möts Östergötland-Västerbotten. Finalen spelas i samband med Elitpojklägret i Halmstad den 2 juli.

Stockholms flickor som ska möta Småland kommer också att spela på Skytteholms IP, men då blir det B-planen som kommer att äntras den 15 mars och matchen börjar kl. 12.30.

Flickorna i Småland hade en hyfsad lätt resa till semifinalen genom att vinna över Västmanland med 3-0 och Värmland med 5-2. Även tjejernas final äger rum i Halmstad men den 25 juni och under Elitflicklägret. Och om Stockholm vinner sin semifinal kommer kombattanterna att komma från Skåne eller Norrbotten.

Cup Byggnads - Pojkar födda 1997
Stockholm - Västergötland den 23 februari kl. 13.30 på Skytteholms IP C-plan

Cup Kommunal - Flickor födda 1997
Stockholm - Småland den 15 mars kl. 12.30 på Skytteholms IP B-plan