Futsalsilver till Stockholmslagen

IFK Täby och Falcao FC tog sig vidare till final i futsal-SM, men tyvärr blev det förlust för båda lagen. Falcao var närmast men föll efter förlängning.

Herrarnas slutspel i futsal-SM som avgjordes den 15-16 februari i Skövde Arena var oerhört jämt. Det var inte någon semifinal- eller medaljmatch som kunde avgöras under ordinarie speltid. Stockholm var representerat av Falcao FC som ställdes mot de regerande mästarna Göteborg FC. Göteborgslaget ryckte iväg till en 3-0 ledning i första halvlek, men Falcao stred på och kunde kvittera i mitten av den andra halvan. GFC tog ledningen pånytt, men med drygt två minuter kvar kvittera målvakten! Tolga Ayranci till 4-4.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffavgörande. Även där var det svårt att skilja på lagen. Först i den åttonde straffomgången kunde Patrick Mallengren slå in den avgörande straffen till 11-10.

I finalen väntade Malmö City FC som vann sin semifinal mot IFK Skövde efter straffar. Guldmatchen blev inte lika målrik utan stod 1-1 efter full tid. En minut in i förlägningnen gjorde Malmö 2-1, ett mål som visade sig vara avgörande. Falcao föll med flaggan i topp och är näst bäst i Sverige.

IFK Täby hade en lättare väg till finalen. I semifinalen besegrades Lidköpings FK med 6-2 efter bland annat ett hattrick av Mikaela Lavén. I finalen väntade Madesjö IF som vann futsal-SM förra året. Täby hängde med bra i den första halvleken och ställningen var 0-1 i paus. I början av den andra akten ryckte de regerande mästarna iväg till 3-0. Mimmi Engberg gav stockholmarna lite hopp, men småländskorna kunde dra iväg och skriva slutresultatet till 5-1.

Silver även till IFK Täby som ju i år kommer att heta Täby FK. Starkt av ett lag som kom trea i Stockholmskvalet.

Helgen den 28 feb - 2 mars avgörs SM slutspelet i futsal för flickor och pojkar 15 och 17 år. Stockholm har lag i F15 där AIK och Hammarby IF DFF spelar och i P15 lirar Älvsjö AIK.

Läs mer om SM i futsal, Semifinalerna och Finalerna på Svenska FF:s hemsida.

Se bilder från SM-finalerna i futsal i SVT play från Sportspegeln den 16 februari. Futsalbilder från 21.54 in i Sportspegeln (kan ses fram till den 16 mars).