Föreningscertifikatet

Inom Stockholmsfotbollen har vi sedan några år tillbaka ett föreningscertifikat med fyra punkter som föreningar förbinder sig att följa. Certifikatet undertecknas av föreningens ordförande varje år och skickas in till Stockholms Fotbollförbund. Sista datum för detta är 1 april 2014.

Till föreningens ordförande!

Hur ska vi jobba för att certifikatet följs i vår förening?
Föreningscertifikatet ger oss ett tillfälle att tillsammans i föreningens styrelse prata ihop oss kring vad punkterna i föreningscertifikatet innebär för vår verksamhet. Med detta utskick följer det därför med frågeställningar som du kan lyfta på nästa möte för en diskussion.

Gör så här:
1. Ta upp föreningscertifikatet som en punkt på nästa möte.
Du hittar Föreningscertifikatet här.
2. Gå igenom punkterna i certifikatet och diskutera hur ni kan jobba med frågorna i er förening.
3. Ordföranden skriver under certifikatet och ni fyller i deltagarlistan med vilka som deltagit i samtalet. Deltagarlistan ger er en lärgrupp och en utbildningsresurs från SISU Idrottsutbildarna. Deltagarlistan hittar du här.
4. Båda dessa papper skickas sedan till Stockholms Fotbollförbund, Box 1349, 171 26 Solna.

Exempel på frågor att prata kring:
1. Hur ska vi inom föreningen sprida information så att alla ledare, spelare och föräldrar känner till innehållet i föreningscertifikatet?
2. Hur följer vi upp att vår verksamhet följer föreningscertifikatet?
3. Hur ska vi agera om certifikatets punkter inte följs inom föreningen?

Kommer ni på utbildnings- eller utvecklingsinsatser ni vill göra i föreningen och önskar fortsatt stöd i detta arbete så finns både Stockholms Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm till er hjälp. Välkomna att kontakta StFF föreningsutvecklare Kicki Bellander eller SISU Stockholms föreningsutvecklare Marino Miskulin (norrortsföreningar) och Thomas Björkman (Söderortsföreningar).

Kontaktuppgifter finns på www.stff.se och www.sisuidrottsutbildarna.se/stockholm

Vi ser fram emot att träffa dig på årsmötet den 4 mars kl. 19:00 på Medborgarplatsen!

Mer information om årsmötet hittar du på www.stff.se