Stockholms distrikslag spelar slutspel på Bosön

Till helgen den 17-19 januari är det slutspel för distrikslag födda 1997 i Cup Kommunal och Cup Byggnads på Bosön.

Stockholm är regerande mästare eftersom både F96 och P96 vann sina respektive finaler mot Västerbotten på Skytteholms IP samma dag som Dam-EM finalen spelades på Friends arena.

Nu är det nya lag och nya spelare, men trots det får nog Stockholm bära ett viss favoritskap, även om resan till slutspelet för killarna inte var spikrak. I gruppspelet som ägde rum november i Eskilstuna besegrade både Stockholm och Södermanland Gotland med 6-0 och när lagens inbördes match slutade 1-1 blev det straffläggning som avgjorde vilket lag som skulle gå till slutspel, där var det Stockholm som drog det längsta strået.

I slutspelets första match på fredag kl. 19.45 ställs grabbarna mot Uppland som vann sin kvalgrupp och i matchen på söndag står Dalarna för motståndet kl. 13.45.

Tjejerna hade en något enklare resa som besegrade Södermanland med 5-1 och Gotland med 2-1. I samma slutspelsgrupp finns Uppland som har ett riktigt bra lag, så redan i den första matchen på fredag kl. 17.15 kan gruppavgörandet ske. Det sista laget laget i gruppen är Södermanland som gick till slutspel efter kvalspel.

Om tekniken funkar som den ska försöker vi direktrapportera från matcherna här på vår hemsida.

Trupper och spelprogram till Cup Byggnads/Kommunal