Svenska Dövlandslaget söker hörselskadade spelare

Svensk Dövfotboll står inför mycket viktiga EM- och VM-kval 2014 och 2015. Bland annat väntar nästa års EM-kval spelas perioden maj - juni mot Belgien och England. Dövlandslaget tror att det finns många spelare som inte vet att de är berättigade till landslagsspel och söker nu efter dessa spelare.

Vi tror oss veta att det finns flera fotbollsspelare i de lokala seriesystemen runt om i landet som omfattas av mindre eller gravare hörselnedsättningar. Många av dessa spelare har troligen ingen kännedom eller vetskap om att svensk fotboll även finns representerade med ett fotbollslandslag för döva/ hörselskadade och som deltar i internationella mästerskap. Förenklat kan man säga att dövidrotten bedriver en helt egen verksamhet vid sidan av handikappidrotten och Paralympics.

Svenska Dövlandslaget är i starkt behov av att rekrytera nya fotbollsspelare då urvalet är kraftigt begränsat. Samtidigt är vi övertygade om att det förekommer ett antal fotbollsspelare med varierande grad av hörselnedsättningar som är aktiva ute i våra lokala seriesystem. Många kanske befinner sig i ovetskap om att just deras hörselskada berättigar till spel i Dövlandslaget.

Det kan vara väldigt stimulerande för dessa spelare att få möjlighet att dra på sig en landslagströja och representera Sverige vid landskamper och mästerskap.
Svenska Dövlandslaget vänder sig därför till Distriktförbunden med vädjan om hjälp att nå ut med denna information och att undertecknade förhoppningsvis skall kunna komma i kontakt med fotbollsklubbar som eventuellt har hörselskadade spelare inom sin förening.

De spelare som sökes ska främst vara från cirka 16 - 17 år och äldre.

Kontaktpersoner för Svenska Dövlandslaget är:
Joel Thillenius
Fotbollsansvarig
Tel: 070 - 413 49 98
joelthillenius@gmail.com

Conny Bååth
Förbundskapten
Tel: 070 - 377 83 63
conny.baath@hotmail.se