Framtidens Fotbollsledare

Söndagen den 8 september togs första steget på Framtidens Fotbollsledare, förbundets nya utbildning för unga fotbollsledare.

Under hösten 2013 och våren 2014 genomförs åtta utbildningstillfällen som varvas med besök hos StFF:s kommittéer och Årsmöte. Våren 2014 avslutas med en Nätverksträff dit Stockholms alla unga fotbollsledare bjuds in. Föreningarna har också ett åtagande och det är att genomföra två utbildningar på hemmaplan under utbildningens gång. Nu i höst är det "Ungdomsbarometern" som gäller och i våra "Rekrytera flera".

Till varje deltagare har det även knutits en mentor vars uppgift är att handleda deltagaren och hjälpa personen att sätta upp mål för att nå dit han/hon önskar. Mentorn träffar sin adept kontinuerligt under hela utbildningstiden.

Årets åtta deltagare, tre tjejer och fem killar, kommer från Rågsveds IF, Bagarmossen Kärrtorp BK, Reymersholms IK och FC Djursholm. Våra åtta mentorerna är alla väl insatta i fotbollen och har på olika sätt arbetat inom organisationen i många år.

Söndagen inleddes med en utbildning av Milou Werth, Stockholms Idrottsförbund/StFF:s styrelse, för våra blivande mentorer. Eftermiddagen började med att alla deltagare, föreningsrepresentanter och mentorer fick en kort genomgång av höstens program och sedan lyssnade vi alla på Helena Carlsson, Idrottspolitisk rådgivare på RF, och hennes väg genom idrotten. Första träffen mellan mentor och adept genomfördes och dagen avslutades med utdelning av hemläxa, material och boken En för alla – Alla för en.

Utbildningen Framtidens Fotbollsledare kan du söka som Idrottslyft.

Ladda ner pdf-fil för att läsa mer om utbildningen, klicka här!