Många matcher måste flyttas men vackra mål kom direkt

Pang, så var Stockholmsfotbollen igång på div 2 och 3-nivå. Vilken start, sade man i Akropolis, Värmdö IF, och IFK Aspudden-Tellus. "Bra sammanhållning I alla lag", sade man i Div. 2-3-föreningarnas intresseförening, som bildades för 30 år sedan.

Underlag som konstgräs har varit en nödvändighet denna vinterkalla vår. Men hur man än förbereder sig så kan det bli som för Akropolis IF. Det här var laget som fick flytta sin premiärmatch i div 2 Norra Svealand från Akalla Gårds bollplan till Grimsta. Oavsett om man spelade hemma borta så fick detta från div 1 nedflyttade lag en kanonstart, 5-0 över Konyaspor, Tremålsskytt blev ett nyförvärv från Hammarby, nämligen Viktor Söderström.

Mycket är nytt i Akropolis, laget som tappat 17 spelare men som redovisar 15 nya. Snacka om omsättning!

– Det kan ta ett par säsonger innan våra unga killar kommer in i seniorkostymen, klargjorde Tino Katsoulakis vid den traditionella samling som div 2-3-föreningarna hade bara någon dag innan seriespelet drog igång.

Akropolis vill tillbaka till ettan igen, det kanske inte går i år ­– med tanke på det nybygge som pågår – men optimismen och framtidstankarna är befogade.

Ett annat lag med full offensiv och utpräglad förmåga att få bollen in i motståndarmålet var, denna kylslagna vårpremiär, IFK Aspudden-Tellus. Det här är söderlaget som tycker att det är kul åka runt och lira seriefotboll i Stockholms nordligare delar. Ännu mer växte optimismens glada känslor efter premiärsegern i div 3 Östra Svealand – då blev det 4-2 över IFK Österåker.

Tro´t eller ej, men när div 2-3-föreningarna hade sitt stora vårmöte nyligen så plockade IFK Aspudden-Tellus fram Österåker som en förhandsfavorit. Nu dunkade man in mål efter mål mot just detta lag. Fyra mål blev det, chanser till flera nätkänningar fanns.

I fjol återfanns IFK Aspudden-Tellus i div 4 södra. Orsaken till att Stockholms Fotbollförbund gjorde ett stort reportage om klubben i höstas hade alls inget med seriespelet att göra - nej, då handlade det om finalsegern i Stockholm Cup.

På den gamla klassiska arenan Aspuddens IP har förutsättningarna varit nedkylda denna vår. Det betyder att IFK Aspudden-Tellus temporärt flyttat till Hägerstensåsen. Återstår att se när naturgräset får sådan värme att det blir grönt och stabilt på Stockholmsfotbollens alla idrottsplatser.

I IFK Aspudden-Tellus handlar det om en förhoppning att Aspuddens IP ska ha torkat upp och fått sådant gräsunderlag att man kan ta emot Bele Barkarby den 11 maj.

LEIF EKSTIG