Ylva Johansson omvaldes vid ett lugnt årsmöte

Sittande ordförande för Stockholms Fotbollförbund fick förnyat förtroende av föreningsrepresentanterna som besökte årsmötet den 5 mars.

– Det var rena söndagskolan jämfört med hur det var förr i tiden.

Hasse Tapper som tilldelades Stockholms Fotbollförbunds plakett i guld för 40 års betydande arbete för fotbollen och valdes till revisor har varit med om några årsmöten. Det första besökte Hasse som 14-åring. Den gången var det vilt argumenterade och mycket ifrågasättande av föreningsrepresentanterna. Nu går det betydligt lugnare till.

Med anledningen av Folksam åhörarsal renoveras hölls årsmötet i Medborgarhuset vid Medborgarplatsen. Detta ställde till förtret för några av deltagarna som inte hade läst kallelsen tillräckligt noga, men det är bra att vara ute i god tid när man åker till fel adress, vilket felåkarna var.

Ordförande Ylva Johansson hälsade mötesdeltagarna välkomna och berättade att det inte fanns några motioner och att förbundet hade bjudit in några föreläsare. Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson inledde på sin varma småländska dialekt om hur innehållsrikt hans första år som ordförande hade varit. Herrarnas EM, damernas OS-deltagande och flicklandslagets EM-guld var några av höjdpunkterna.

Att efter Malin Diaz, AIK och numera Tyresö, avgjort i förlängningen i finalen och få stå i konfettiregnet vid prisutdelningen bredvid den spanske ordförande, som brukar vinna allt, var en go känsla, mös Karl-Erik Nilsson.

Det viktigaste som Svenskans ordförande framförde var att Svenska Fotbollförbundet ska hjälpa till att stödja Stockholms kamp för fler fotbollsplaner.

Karl-Erik avslutade med att berätta om Dam-EM på hemmaplan är något som våra spelare och ledare inte ska missa. Det är det största fotbollsevenemang vi kan få till Sverige och det kanske bara händer en gång i ditt liv.

Per Nilsson som är generaldirektör för Ungdomsstyrelsen övertog föreläsarnas stafettpinne och berättade om "Fotbollsledarens roll i ungdomars liv". Ett väldigt intressant ämne och förtydligande om hur viktig ledarna är för individerna och samhället. Om ni får möjlighet att lyssna på en föreläsning av Per, så missa inte den chansen.

Efter Nilssönernas anföranden var det dags för årsmötet. 37 föreningar var på plats för att ta besluten. Valberedningens ordförande, Annika Eriksson, började med att föreslå Lars Liljegren som mötesordförande, vilket mötet godkände.

Den rutinerade Liljegren styrde sedan årsmötet med säker hand. Alla förslag som valberedningen kom med klubbades igenom. Detta innebar att Ylva Johansson valdes om som ordförande, Krister Lindgren fick förnyat förtroende i styrelsen, Milou Werth och Henrik Berggren valdes in som nya ledamöter.

Marie Sundén tackades av efter sex års förtjänstfullt styrelsearbete. Per Brick var också på tur att avgå. Per kunde inte närvara och får avtackas vid ett senare tillfälle för sina tre utmärkta år i styrelsen. Michael Forss omvaldes som revisor och som nyval blev även av Hans Tapper dito. Eftersom årsmötet tyckte att Valberedningen hade gjort ett bra jobb omvaldes även den.

Johan Werner gav en lägesrapport om projektet "en 11 med 08-or". Ett gediget arbete och vi väntar med spänning på slutrapporten till sommaren. Ylva Johansson berättade att det senare under året även kommer en utredning gällande damfotbollen.

Detta lugna årsmöte avslutades med utdelning av utmärkelser och förtjänsttecken, sen tackade Ylva Johansson för visat intresse. En spännande fotbollssäsong ligger framför oss.