Final för Stockholm i Cup Kommunal

Stockholm är representerade i finalerna i både Cup Kommunal och Cup Byggnads. Det blev klart i söndags när Stockholms distrikslag F96 besegrade Halland med 5-1 i semifinalen i Cup Kommunal. I Cup Byggnads är pojkarna klara för final sedan tidigare.

De för dagen rödklädda Stockholmstjejerna klev ut på en för dagen dyster Halmstad arena på Sannarpsfältet. Fem grader kallt, snålblåst och lite snö i luften brukar kunna sänka motivationen när man ska spela fotboll i månaden mars. Men med semifinal och en finalplats på hemmaplan på spel var det inga problem för Stockholms flickor att hitta inspiration.

Stockholms backlinje var jämfört med slutspelet utbytt till 75 procent, endast en av fyra backar var med i 4-3-3 uppställningen. Ellen Gibson och Julia Ekholm saknades på grund av landslagsuppdrag, samt Hanna Jedvall som har tagit time out. Det fanns en viss oro gällande försvaret, men det skulle visa sig att den oron skulle komma på skam.

Inledningen av matchen var jämn, båda lagen hade chanser men som inte resulterade i mål. Målen lät inte vänta på sig. Redan efter 18 minuter ledde Stockholm med 2-0 och 08:orna fortsatte att producera chanser. Ett otroligt bra anfallsspel med bra rörelse, platsbyten och ett precist passningsspel gjorde att chanserna radades upp. Trots det föll inga fler mål i den första halvleken.

Men i den andra halvan av matchen lät målen inte vänta på sig. 3-0 kom nästan direkt och ledarna på Stockholms bänk kände en stor lättnad, fyra mål skulle man inte släppa in på den återstående tiden. En fullt riktigt analys. 4-0 kom som ett brev på posten, men Hallands tjejer gav inte upp och reducerade på anfallet efter. Men närmare så kom inte hemmalaget, utan istället kunde Stockholm fastställa slutresultatet till 5-1.

Stockholms målskyttar:

Emma Jansson, Hammarby, 2
Fia Grönborg, Djurgården
Olga Langensköld, Djurgården
Daniella Novakovic, AIK

– Tjejerna gör ett fantastiskt jobb! jublar Stockholms spelarutvecklare

Annelie Norén efter matchen.

Nu väntar antingen Småland eller Västerbotten i finalen som spelas den 28 juli på Skytteholms IP, samma dag som finalen i Dam-EM äger rum en väldigt lång utspark därifrån på Friends arena. Den andra semifinalen spelas den 16 mars kl. 16.00.

Johan Wallberg