FC Stockholm Inter är nykomlingen som satsar offensivt

FC Stockholm Internazionale odlar varm optimism, den iskalla våren till trots. Målsättningen är att bli seriesegrare för tredje året i följd. Efter premiäråret i sjuan blev det en förstaplats även i sexan, nu väntar div 5 S.

Premiärmatchen spelas på bortaplan den 14 april – mot Bollmora Bois. Garanterat kommer nykomlingen FC Stockholm Inter att satsa på full offensiv, precis som i fjol med andra ord. Då blev det inte en enda förlust i div 6 C, och 83 gånger kunde lirarna göra segergest.

I snitt gjordes 4,6 mål. Tänk om de allsvenska lagen kunde bjuda på sådan effektivitet.

På tal om allsvenskan så har FC Stockholm Inter under vintern förstärkt laget med en AIK:are. Vi snackar om Daniel Hoch, som under sina åtta gulsvarta elitår hann med 85 allsvenska matcher och 19 mål.

– En drömvärvning, säger Tony Jonsson, som var en av tre huddingegrabbar som hösten 2010 skapade FC Stockholm Inter. Tony och kompisarna Stefan Elfver och Fredrik Olander var helt på det klara med att de ville ha en internationell anknytning, och eftersom de gärna hyllade den italienska fotbollen så växte det nya föreningsnamnet fram rätt fort.

Den nya föreningen tycktes blanda italiensk teknik med brittisk hårdhet och tysk effektivitet – kanske inte så underligt att 100-målsvallen sprängdes år 2011. Men nu gäller det nya förutsättningar, och nu ska hemmamatcherna spelas på Kristinebergs klassiska idrottsplats.

– Kanonkul, säger Tony Jonsson. Vi vill vara mitt i Stockholm. Stadshagen var vårt första val, men det ska bli hur stimulerande som helst att få lira på "Krillan".

Gustaf Segerström, Love Lidström och Peter Dolk är tre lirare som även i år ska spetsa till nykomlingen FC Stockholm Inter, ja, och så Daniel Hoch förstås.

Till och från lirade även klubbens bildare Tony Jonsson i fjol, men det återstår att se om det blir något seriespel för honom i år.

Tony Jonsson är den grafiske formgivaren som fantiserade fram ett snyggt klubbmärke, nu snackar han redan om ett skapande av ny hemsida. Och på denna informationsplats hoppas förstås ordförande Tony att nya framgångsrika matcher ska kunna beskrivas. Den optimistiska vinnarkänslan finns på plats – precis som under tidigare år.

Premiärsäsongen 2011 blev Elias Storm årets spelare, i fjol Fredrik Ingel. Vem blir det 2013…?? Tja, Jerry Månsson kanske, det här muskelpaketet har ju utvecklat sig i Brommapojkarna, Café Opera Assyriska och norska Viking.

FC Stockholm Inter är div. 5-nykomlingen som satsar på full offensiv – inget snack om den saken…

LEIF EKSTIG