Vasalunds och BP:s 15-åringar vann Futsal-SM

I helgen den 22-24 februari avgjordes SM i futsal för pojkar och flickor 15 och 17 år. AIK:s och Vasalunds F15-lag samt BP:s pojkar 15-år var lagen från Stockholm som var kvalificerade.

Tre lag från Stockholm inledde sin sportlovsledighet med att åka till Göteborg för att delta i finalspelet i futsal-SM. Det var 15-årslag som var representerade. I 17-årsklassen slogs samtliga Stockholmslag ut.

I den avslutande gruppspelmatchen blev det förlust mot Kristianstadstjejerna för Vasalunds IF, men gruppsegern var redan säkrad och matchen var betydelselös för Solnalaget. AIK förlorade sin andra gruppspelsmatch mot Gideonsberg med 3-2 och behövde spela minst oavgjort i den avslutande matchen för att gå vidare. Laget visade då ingen pardon och slog tillbaka Södra Sandeby med klara 11-1.

I semifinalen möttes de båda Solnalagen. Vasalund vann derbyt med 4-0 och var klart för final, där väntade Kristianstadstjejerna som det blev förlust mot i gruppspelet. Den här gången gällde matchen ett SM-guld och Vasalundtjejerna visade andra takter. Slutresultatet skrevs till utklassningssiffrorna 9-0 och Vasalunds IF:s F98 kan titulera sig svenska mästare i futsal.

På pojksidan var Brommapojkarnas 15-åringar minst lika överlägsna. Gruppspelet vanns efter tre segrar och 18-0 i målskillnad. I semifinalen väntade Kristianstads FF. Den här gången tvingades BP:s målvakt kapitulera en gång, men vad gjorde det när lagkompisarna stod för sex mål framåt.

Finalen blev inte säsrskilt dramatisk. Även om motståndarna Gunnilse IS fick in tre bollar var det BP som satt i förarsätet och styrde matchen, slutresultatet blev 7-3.

– "Jag är stolt över grabbarnas prestation. De gör ett kanonjobbb i alla matcherna. De följer matchplanen till punkt och pricka. Jag är stolt och glad för grabbarnas skull", säger lagets tränare Kristoffer Junegard på BP:s hemsida.

Vi gratulerar Vasalunds IF och Brommapojkarnas IF till SM-gulden i futsal!

Läs mer om futsal-SM på Svenska FF:s hemsida: SM i futsal