"När börjar serien?"

De senaste dagarna har vi fått många frågor gällande när spelschemat är klart och när serierna börjar. Thomas Bengtsson, Mats Lundell och Stefan Appelberg jobbar nu för högtryck för att få klart matchprogrammet.

När jag knackar på Thomas Bengtssons dörr kikar han upp bakom glasögonen och frågar lite buttert:
– Vad é ré?
– Har du koll på när serieprogrammet blir klart och när serierna börjar?
– Serieprogrammet blir klart idag (25 februari) om jag hittar vilken ruta jag ska klicka i. Division 4 och 5 börjar vecka 15, övriga serier börjar vecka 16.
Klara och tydliga svar från Bengtsson gällande seniorserierna. Nu hoppas vi bara att han hittar rutan.

Övergången till Fogis har gjort att det är en hel del nytt som ska läras in och göras annorlunda. Mats Lundell och Stefan Appelberg har nästan 4 500 lag i Sanktan som ska placeras in i serier, tilldelas matchtider och ta fram ett spelprogram.

Vi har en praktikant från Bosön som var med och la serierna för pojkar 11. Han har själv kritiserat serieläggningen emellanåt och tyckt att hur svårt kan det egentligen vara? Efter en dag med Stefan lovade han att han aldrig ska klaga på en serieläggning igen. Det var cirka 450 lag som skulle läggas i 37 serier. Pojkar 10 är den åldergrupp där det är flest serier, 43 stycken med 550 lag. Flest lag är det i pojkar 8, där var det 570 lag anmälda som resulterade i 35 serier.

Det är mycket som man måste ta hänsyn till, önskemål från föreningar, att stora föreningar inte får alla lag i samma serie och mängden lag. När serieläggningen är klar kommer det stora pysslet med att försöka få till matchtider till alla lag. Hur gör man när det är 48 lag som vill spela på en plan , men det finns bara plats för 24 lag? De ansvariga måste då kolla med förening på vilken plan som det går att flytta lag till istället. Och det är inte bara en plan som detta behövs göras. Så vi hoppas att ni har överseende med att det tar lite tid.

Mats Lundell meddelar att om allt går som det ska är spelprogrammet klart i slutet av mars. Hur omgångar och när serier startar kan du hitta i detta dokument: Omgångsplanering

Johan Wallberg