Full fart i Stockholm Cup

Solmogna hallon ger en fin smak i maträtten. Men hallonsmaken kan upplevas även i vinterkyla – fråga bara vad Hallonbergen tycker om fotboll så här års.

– Kanonbra, lyder svaret från div. 6-gänget som avancerat i Stockholm Cup.

Under senare delen av februari mötte Hallonbergens IF div. 7-laget Albion FC, ett internationellt sammansatt trivselgäng från 22 nationer. Om vi förklarar att Albion var landsbeteckningen för England för sisådär 1000 år sedan, så klargörs även att det är engelska språket som råder i det här fotbollsgänget.

Coachen heter Bassem och han pekar och styr vid sidan av långsideslinjen. Albion FC spelade sin första träningsmatch mot Råsunda FC sedan väntade fight i Stockholm Cup mot Hallonbergen.

Div. 7-gänget hade en handicapstraff och den satte Tony Fenton säkert. Hallonbergens IF hade den här helgdagen fått åka genom Stockholm för att knyta fotbollsskorna på Kärrtorps IP. Blixtsnabbt kom grabbarna från Sundbyberg till insikt att så här års inrymde den här idrottsplatsen hur många sporter som helst.

För något år sedan var det en luftballong som i stormvindar kom snett och fastnade i en av belysningsstolparna – nu handlade det inte om en sådan fritidssysselsättning utan om en helgdag när skridskoisen var fylld av söndagsbesökare, hockeyrinken upptagen av ungdomsmatcher i Nordia Winter Games, för att nu inte tala om fotbollsspelare som behövde omklädningsrum.

Inte så konstigt att omklädningsrummen blev överbelastade.

Domare Daniel Tekesta hittade i varje fall ett utrymme för att plocka fram sin utrustning. Den match som han sedan dömde i Stockholm Cup hade oväntade problem. Visserligen var konstgräset sopat och rent, men under de gröna plaststråna fanns en frusen yta. Det gjorde att bollen studsade fort och långt, det var lätt att hamna i kollisionskurs, och halkningseffekterna påtagliga.

Risken fanns att de tänkta precisionsmomenten kom fel – i dribblingsmoment eller i tacklingsögonblick. Här gällde det att spelarna inte fick temperamentsutbrott, när studsande boll av det hårda underlaget for iväg längre än vad som var normalt.

Men en match är en match, med allt vad det innebär av känslor som fortplantas i kroppens rörelser. Och oavsett om underlaget är lite hårdare än sommartid så skapar lagandan både det ena och det andra. Ett 30-tal åskådare fick uppleva en svängig match.

Hallonbergen och Albions hade mötts i en träningsmatch redan i fjol, nu var det dags i en riktig tävlingsmatch.

Albion FC var strax före pausvila nära att öka till 2-0, men istället såg Asmarom Tekie till att resultatet blev 1-1. Och 2-1 fixade Safir Izmail.

– Är det inte min tur att få hoppa in, undrade Rickard Muscianica. Jodå, avbytaren kom in. Och kar´n var ju så positivt engagerad att han blev tvåmålsskytt. Sedan travade han iväg till avbytarbänken igen.

– Ont i ryggen, sa´ Rickard.

Jojo.

Hallonbergen har gått vidare i Stockholm Cup – detta avancemang kändes inte som någon ryggvärk. Laget vill mer, och mittfältaren Saman Haidari är en pålitlig speluppläggare.

Lycka till.

LEIF EKSTIG