Falcao och BP:s damer har chans att ta SM-guld i futsal

IF Brommapojkarns damlag for upp till Matfors och kvalificerade sig till finalspelet i futsal. Falcao var lika framgångsrika i Nynäshamn. På ungdomssidan gick AIK och Vasalund F15 till finalspel. Bland pojklagen var det endast BP:s P15-lag som gick vidare.

Falcao arrangerade regionalt gruppspel 2 i Gröndalshallen i Nynäshamn. Futsalklubben hade inga större problem att ta sig vidare till finalspelet i Falun den 9 februari. Betnahrin Suryoye Södertälje besegrades med 6-3 och IFK Norrköping slogs enkelt tillbaka med 8-1. Falcao får i semifinalen möta Söderhamns FF, IFK Skövde FK eller Göteborg Futsal Club. Lottningen sker i veckan.

IF Brommapojkarnas damer gör Falcao sällskap upp till Falun för att göra upp om SM-guldet i futsal. I medelpalska Matfors stod Åkullsjön och Ope för motståndet. BP:s segersiffror skrevs till 7-5 respektive 12-0. I semifinalen väntar antingen Örebro SK Söder, Sils SK eller Madesjö IF.

Hammarbys damer som vann Stadium Futsal Cup får inte revansch för förra årets finalförlust i Futsal-SM. Örebro SK Söder blev för svåra i gruppspelet. Laget hämtade upp ett 0-3 underläge till 2-3, men närmare än så kom man inte. I den andra gruppspelsmatchen blev det 3-3 mot IFK Nyköping.

På ungdomssidan spelades det gruppspel i Katrineholm, Nora och Lindesberg. Det blir distriktets 15-årslag vi får ställa vårt hopp till. På flicksidan gick AIK och Vasalunds IF vidare. AIK vann fyrlagsgruppen med imponerande 31-0 i målskillnad och 9 poäng. Vasalund var inte mycket sämre med samma poängskörd men 19-4 i gjorda och insläppta mål.

BP:s P15 var i paritet med Vasalund, nio pinnar och 21-5 i målskillnad. Nu väntar finalspel i Göteborg den 22-24 februari.

Bland övriga Stockholmslag som deltog var Bele Barkarby F17 och Aspudden Tellus P15 närmast med en andraplats i gruppen. Vasalunds F17 hade samma poäng som segrande Borens IK, men en förlust med 2-10 i den inbördes matchen satta stopp för avancemang. Laget slutade trea i den jämna gruppen.

P17 lagen Skogås-Trångsund och Ahtletic lyckades bara skrapa ihop tre poäng tillsammans. Athletic kom trea sin grupp med två poäng och Skogås-Trångsund sist med en pinne.

Läs mer om SM i futsal på Svenska FF:s hemsida