Damlandslaget matchar mot Stockholms P98:or

På måndag får Stockholms distriktslag pojkar födda 1998 äran att möta det Svenska damlandslaget. I ännu ett led inför EM på hemmaplan kommande sommar, väljer Pia Sundhage att möta ett pojklag.

Under damlandslagets läger på Bosön i januari bestämde sig förbundskaptenen Pia Sundhage, något okonventionellt, för att möta pojkar. Vid det tillfället matchades truppen mot AIK:s P17, förlust 0-3 samt BKV Norrtäljes P19, vinst 1-0.

Att det blev ett av Stockholms distriktslag som blev motståndare den här gången lär nog den nytillträdde assisterande förbundskaptenen Birger "Bigge" Jacobsson, tillika spelarutbildare hos Stockholms Fotbollförbund, ligga bakom.

– Vi tror att det här är ett motstånd som ska borga för en tät och tuff match då P98 har en bred, jämn och framförallt bra spelartrupp. Deras fysiska egenskaper börjar komma fram mer och mer, medan skickligheten i passningsspelet redan finns där. Det ska därför bli mycket spännande att se hur matchen kommer att se ut, kommenterar Bigge Jacobsson valet av Stockholms P98:or som motståndare.

Distriktslaget födda 1998 som i slutet av juni kommer att bege sig till Elitpojklägret i Halmstad, ser detta som en inspirerande och kul utmaning.

Det här är inte en match som handlar om att se vilka som är bäst eller sämst i mina ögon. Utan detta är ett ypperligt tillfälle för våra unga spelare att få mäta sig med vuxna seniorspelare som har en helt annan erfarenhet och dessutom större taktiskt kunnande. Den biten kommer säkerligen bli en tuff nöt att knäcka för dem, men framförallt ska det bli väldigt roligt att få möta damlandslaget. Jag tycker också att det är härligt att de vågar testa nya vägar i att möta pojklag för att få prova på annorlunda och kanske mer fysiskt motstånd, säger distriktsförbundskaptenen Lennart Wass.

Matchen spelas på måndag den 11 februari i Vinnarhallen på Bosön och har avspark klockan 12.15. Nedan hittar du länkar till de båda trupperna.

Truppen för Svenska damlandslaget
Truppen för Stockholms distriktslag P98

Magnus Bäckström