Brons till Falcao – BP:s damer fyra i Futsal-SM

Falcao FC förlorade semifinal i Futsal-SM, men vann matchen om tredje pris. IF Brommapojkarnas damer fick en riktig lektion i semifinalen och bronsmatchen var också jobbig.

IFK Skövde som vann fem raka SM-guld 2005-2009 och är ett erkänt bra futsallag stod för motståndet i semifinalen för Falcao FC vid finalspelet i Futsal SM i Falun den 9 februari.

Stockholmaran fick en dålig start och skaraborgarna gick tidigt fram till 2-0. Falcao reducerade innan paus och i den andra halvleken jagade laget en kvittering. Istället utnyttjade Skövde ett par inövade frisparksvarianten och kunde till slut vinna matchen med 6-2.

Trots stor besvikelse för den missade finalplatsen lyckades falcaospelarna ladda om. I matchen om bronspengen mot Söderhamns FF var Falcao det bättre laget. Falcao hade störst bollinnehav, men hälsingelaget kontrade in 1-0 som stod sig till paus.

I den andra halvleken var Peiman Pahlevan planens gigant. Med fyra mål och en assist var Pahlevan spelaren bakom vändningen, ett av målen var dessutom en bicicleta enligt Falcaos hemsida.

Falcao vände på matchen och vinner med 6-1 och tar den unga föreningens näst bästa placering i SM. I finalen vann Göteborgs Futsal Club en taktikseger över IFK Skövde med 2-1.

IF Brommapojkarnas damer hade en jobbig lördag i Falun. I semifinalen förlorade de milanskrudade damerna med 0-13 efter 0-5 i paus mot Madesjö IF. Örebro SK Söder som slog ut Hammarby i det andra regionala gruppspelet väntade i matchen om tredje plats.

Även här blev det storstryk för BP. Stockholmstjejerna startade bäst och ledde med 2-0. Närkelaget vände dock snabbt på matchen och efter 2-5 i paus slutade matchen med seger för Örebro med 11-5. Småländska Madesjö besegrade Sils IF i finalen med 4-3.