Tre Stockholmslag till gruppspel 2 i Futsal-SM

Hammarbys och Brommapojkarnas damer, samt Falcao har fortfarande chansen att bli svenska mästare i Futsal.

Det första regionala gruppspelet i Futsal-SM genomfördes helgen den 19-20 januari. Hammarby Damfotboll var uppe i Dalarna eller närmare bestämt Avesta och visade hur futsal skall spelas. Korsnäs och Forsby avfärdades med 11-3 respektive 10-1. Den 2 februari väntar gruppspel 2 i Nynäshamn. IFK Nyköping och Örebros SK Söder står för motståndet.

Falcao FC arrangerade ett gruppsspel i Nynäshamn. Ett arrangemang som var positivt ur stockholmsvinkel. IF Brommapojkarna vann sin grupp på damsidan, före Dalhem och Hässelby SK FK. BP får i nästa gruppspel åka till Matfors i Medelpad för att möta IFK Åkullsjön och IF Ope.

Arrangörsföreningen i Nynäshamn mötte exakt samma lag som vid förra årets gruppsspel. Den gången kom laget sist, men i år brann revanschlustan. FC Gute besegades med 9-1 och förra årets gruppvinnare, Märsta IK, slogs tillbaka med 6-1. I det andra gruppspelet den 2 februari som också arrangeras av Falcao FC kommer motståndet bestå av Betnahrin Suryoye Södertälje och IFK Norrköping FK.

Stockholmslag som försvann i gruppspelet var Tyresös damer samt FoC Farstas och Sundbybergs herrar.

Slutspelet äger rum den 9 februari i Falun.

Läs mer om Futsal-SM på Svenska FF:s hemsida