Föreningsanmälan till Fotbollsskolan har öppnat

Sedan en tid tillbaka kan föreningar registrera sin Fotbollsskola 2020. Bro IK, Erikslunds KF och Ösmo GIF var först ut med att anmäla sina skolor. Eftersom det ska vara kul och lätt att arrangera en fotbollsskola har Svenska FF flera nyheter inför sommaren som underlättar administrationen - så att föreningarna kan ägna sig åt roligare aktiviteter.

Radioinslag om S:t Eriks-Cupens rekord

Antal anmälda lag till S:t Eriks-Cupen slår rekord, hela 5 071 lag vill spela "Sanktan" säsongen 2020. Det uppmärksammar Radio P4 Stockholm i ett inslag där 8-åriga Reymersspelaren Maja Gunnskog Olsson och StFF:s tävlingschef Björn Eriksson intervjuas. Lyssna på inslaget här.

Sista anmälningsdag till Stockholmsfotbollens Tränarsymposium

Om du inte redan har anmält dig till Stockholmsfotbollens Tränarsymposium, är det hög tid att göra det nu. Idag är sista anmälningsdag till vårens stora fortbildning för barn- och ungdomstränare! Missa inte möjligheten att ta del av våra namnkunniga och intressanta föreläsares erfarenheter och kunskap. Ytterligare info och anmälan.

Distriktslagen F04 och P04 till Åland

På fredag beger sig Stockholms distriktslag F04 och P04 till Åland för ett utvecklingsläger. Helgen innehåller både träningar, teori och matcher mot åländska lag. Det är totalt 42 uttagna spelare från hela 21 föreningar.

Serieindelningen för damer div. 5 är klar

Thomas Bengtsson har funderat över hur serierna för damernas femte division ska se ut, men nu har han kommit fram till att det blir tre serier med sju eller åtta lag. Om det blir flera lag som avanmäler sig kommer serierna att slås ihop till två stycken.

Världspremiär för robotiserat konstgräsunderhåll

I solsken och några plusgrader driftsatte på torsdagen projektet SmartFields den första roboten för underhåll av konstgräsplaner. Skytteholms IP som är projektets testbädd var den första fotbollsplanen som fick känna på att bli borstad och harvad av den nya innovationen.

Jämställdhet – hur börjar man?

Nytt år, nya jämställdhetstag! Att inleda ett jämställdhetsarbete i en förening kan verka stort och svårt, nästan övermäktigt när även alla basuppgifter ska genomföras. Men det behöver det inte vara. Vi har sammanställt en lista med enkla, kanske självklara, punkter som gör stor skillnad och framför allt – det är signalvärden som visar att en förening tycker att jämställdhet är viktigt.

S:t Eriks-Cupen slår rekord – 5 071 anmälda lag

När Mats Lundell och Stefan Appelberg hade räknat samman alla anmälda lag till S:t Eriks-Cupen 2020 konstaterade de ansvariga att ett nytt rekord är satt – 5 071 lag. Den tidigare högsta siffran som har noterats var från 2017 då 5 039 lag ville vara med och spela i en av världens största ungdomsturneringar.

"Cuper ger bättre lagsammanhållning"

ST-Cupen arrangeras av Tyresö FF och är världens största futsalturnering för tjejer och killar. Den 38:e upplagan avgjordes under mellandagarna samt efter nyår, med 499 lag uppdelade i 38 klasser. Segeltorps IF F10 var ett av lagen som valde att spendera delar av jullovet i Tyresöhallen. Främst för att spela futsal, men också för att cuper ger en bra lagsammanhållning vilket borgar för att tjejerna spelar längre.

Stockholms FF önskar ett Gott Nytt År!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter