SvFF:s riktlinjer uppdaterade

Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer (PDF-dokument) för svensk fotboll under coronaepidemin. I och med att Regeringen och Folkhälsomyndigheten har möjliggjort resor under sommaren - givet att du är frisk och följer rekommendationerna - så kan all svensk fotboll tävlingsverksamhet spelas från och med 14 juni. Samtliga StFF:s serier är nu schemalagda.

Lär dig mer om fotbollspsykologi!

Rasmus Wallin-Tornberg är en av författarna till den nya boken Fotbollspsykologi och nu har er förenings ledare möjlighet att utveckla sitt ledarskap och få hjälp med tuffa frågor. Deltagarna får kännedom om hur man på bästa sätt kan använda boken samt den webbsida som är länkad till boken. Anmäl er till det digitala mötet som sker den 16 juni. Se inbjudan här (PDF-dokument). Välkomna!

Fanan hålls högt i Ösmo på nationaldagen

StFF gratulerar Ösmo GIF som är en av de föreningar och organisationer som får en fana av stiftelsen Sveriges Nationaldag.

– Vi är stolta över att ha fått ta emot fanan och ytterligare en bekräftelse på allt arbete och engagemang som vi lägger ner och att vi arbetar med en tydlig verksamhetsidé, Ösmo fotboll är en breddförening där vi vill att så många som möjligt, så länge som möjligt ska kunna vara med och spela fotboll säger Pernilla Gefvert, ordförande i Ösmo GIF FK.

Mot en tryggare matchmiljö

Under våren har Stockholms Fotbollförbund och vår samarbetspartner Volkswagen Stockholm initierat projektet Tillsammans för en tryggare matchmiljö, vars syfte är att lyfta fram domarna, stötta dem och påvisa behovet av en förändring av alla inblandades medverkan vid fotbollsplanerna. Projektets olika aktiviteter har fått uppskattning av domarna och uppmärksamhet i media, förhoppningsvis leder det till att ledare och publik tänker till en extra gång innan de tilltalar domarna negativt.

Nu måste alla spelare födda 2008 registreras

Det internationella fotbollförbundet FIFA:s regler för spelarregistrering ändras. Från och med i sommar ska alla spelare födda 2008 och tidigare registreras. De svenska föreningarna får till och med juli månad på sig att registrera sina spelare i Fogis. En av fördelarna med nyordningen är att det blir lättare att följa upp den så kallade utbildningsersättningen till föreningar som fostrat spelare.

Nätverk för kvinnliga styrelse-medlemmar!

Jämställdhetsfrågan är en av de viktigaste frågorna vi har att arbeta med inom Stockholms Fotbollförbund. Vi har startat ett kvinnligt nätverk för ledare/tränare som är mycket uppskattat, men vi ser att det behövs fler forum och framförallt ser vi att om vi ska kunna få till en förändring, behöver vi arbeta tillsammans på den beslutsfattande nivån.

FuK – en djupdykning i en av StFF:s kommittéer

I och med den omorganisation som StFF genomförde hösten 2019 påverkades även förbundets förtroendemannaorganisation. T.ex. har föreningskommittén bytt namn till föreningsutvecklingskommittén och fått ett tydligt uppdrag att driva Diplomerad Förening. En del nya ledamöter har sett dagens ljus och kommittén har precis haft sitt första möte i den nya konstellationen. Vi är lite nyfikna på vilka som sitter med i FuK och tog kontakt med ordföranden Mattias Lindström för att få veta lite mer om honom, kommitténs arbete och ledamöter.

Beslut om seriespel för seniorer 29/5 2020

IV-link 1Idag har Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer till att även seniorer kan spela matcher, träningsmatcher och cuper fr o m den 14 juni, varvid råden om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare tas bort. I samband med detta har Svenska Fotbollförbundet uppdaterat sina riktlinjer (PDF-dokument). Fortsättningsvis gäller, som tidigare meddelats, att alla seniorserier spelas som enkelserier och att träningar samt matcher genomförs utan publik.

Nu öppnar anmälan till futsalserierna

Stockholms Fotbollförbund (StFF) bjuder in till seriespel i futsal 2020/2021. Tävlingen börjar i slutet av oktober och omfattar seriespel fram till sportlovet 2020. Det går att anmäla lag till damer och herrar div. 2 och 3, flickor och pojkar födda 2010-2001 samt de nya U21-serierna.

Höstens alliansfortbildningar

Bara någon dag innan Djurgårdens IF skulle hålla sin alliansfortbildning för ungdomstränare i Stockholm ställdes den in på grund av coronapandemin. Nu gör vi ett nytt försök på Bosön den 25 augusti. Sedan följer IF BP på Grimsta IP den 9 september och den 6 oktober står Hammarby IF värd på Kanalplan/Folksam. Spara datumen, inbjudan kommer inom kort. AIK inledde fortbildningarna hösten 2019.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter