Nya spelregler i Stockholmsfotbollen – del 1

Till säsongen 2020 har det genomförts ett flertal förändringar i fotbollsreglerna. Några av dessa förändringar infördes i Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan och Superettan redan efter sommaruppehållet 2019, men införs nu i all svensk fotboll.

Så här spelar vi 9 mot 9-fotboll

Om knappt två veckor är det tänkt att seriestarten för de äldre spelarna i S:t Eriks-Cupen ska äga rum. Förra året infördes de nya nationella spelformerna för barn- och ungdomsfotbollen i vårt distrikt. Vi vill inför seriestarten passa på och påminna om vilka spelmått och bestämmelser som gäller. Se filmen om 9 mot 9-fotboll och läs vår sammanställning här.

”Fler tjejer till fotbollen” ska bli verklighet i Järfälla

Två eldsjälar som brinner för tjejfotbollen i Järfälla är Kallhälls FF:s Patrik Olsson och Bele Barkarby FF:s Therese Jansson. De har tillsammans sytt ihop ett projekt för att få fler tjejer att börja spela fotboll i kommunen. "Fler tjejer till fotbollen" är ett samarbete mellan Bele Barkarby FF, FC Järfälla, Kallhälls FF och IFK Viksjö. Projeket får medel ur Ellevios 50/50-fonden vars syfte är att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund.

Spelprogrammet i S:t Eriks-Cupen är klart

Nu är spelprogrammet i S:t Eriks-Cupen klart! De cirka 37 000 matcherna är på plats och det går att läsa när och var alla matcher spelas. Under rådande omständigheter kring Covid-19, följer vi fortlöpande utvecklingen och tills vidare sker seriestart enligt plan. Om detta ändras, informerar vi om beslut och följder.

Idrottsföreningar ska inte drabbas av att ställa upp

Många föreningar har det tufft just nu på grund av coronaviruset. RF kan idag lämna ett lugnande besked att det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet, inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter – totalsumman blir lika stor 2020 som 2019. Läs mer här!

Datum för Konferensen "A Greener Game" flyttas fram

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset covid-19 har konferensen A Greener Game ställts in. Den 11 mars beslutade regeringen att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer för att minska risken för smittspridning. Vår bedömning är att konferensen A Greener Game, med ett stort antal tillresande deltagare från hela Europa, kan utgöra en risk för virusspridning och att vi därför väljer att ställa in konferensen. Vi hoppas på förståelse för detta beslut och kommer att så snart vi kan meddela nytt datum för konferensen.

Uppdatering Covid-19

Den förhöjda risknivån för spridning av Coronaviruset har olika påverkan för Stockholmsfotbollens aktiviteter. Här återfinns rekommendationer kring olika sammanhang. Utgångspunkten är de nationella rekommendationerna som regelbundet ges och uppdateras, samt att alla individer har ett ansvar att följa dessa och i tillägg göra en egen bedömning om deltagande. Kvällens planerade fortbildning med DIF Fotboll på Bosön skjuts upp, medan F05:s distriktslagsmatch spelas.

Bli Framtidens Fotbollsledare!

För åttonde året i rad bjuder nu Stockholms FF in till en längre utbildning för unga fotbollsledare med start september 2020. Vi söker engagerade och fokuserade ledare i åldern 16-19 år. Unga ledare som vill fördjupa sig och lära sig mer om hur idrotten och fotbollen är organiserad och hur de som unga kan påverka. Det handlar också om att utveckla sitt eget ledarskap och skapa trygga och utvecklande idrottsmiljöer Utbildningen finansieras av Stockholms Fotbollförbund. Se inbjudan här och läs folder om FFL här.

Uppdatering coronaviruset

Risken för smittspridning av coronavirussjukdom covid 19 är mycket hög enligt Folkhälsomyndigheten vars rekommendationer StFF följer. Vi har full förståelse för att det finns en oro kring virussjukdomen och StFF följer utvecklingen noga. Vi inväntar besked och förhållningssätt efter kulturminister Amanda Linds möte idag med aktörer för stora publikevenemang och Riksidrottsförbundet. Så snart vi har fått information från SvFF och myndigheter, publicerar vi det i alla våra kanaler. Alla uppmanas av Folkhälsomyndigheten att vara uppmärksamma på symtom, och att stanna hemma om man känner sig sjuk. Det gäller både arbete och privat. Ta även kontinuerligt del av Folkhälsomyndighetens information.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter