Månadens ledare, Manne Björkhagen: ”Jag skulle inte orka att inte köra fotbollen”

I mars startade vi en tävling på vårt Instagram-konto som går ut på att utse månadens ledare i Stockholmsfotbollen. Premiärmånadens ledare blev Sätra SK:s ordförande Angelica Hjorth-Ståhlgren. När juryn hade gått igenom april månads nomineringar föll valet på Manne Björkhagen, tränare för Viggbyholms IK FF:s F17-lag och för flickor födda 2007.

Digitala spelforms-utbildningar

Stockholms FF drar så smått igång utbildningsverksamheten igen, men vi gör det genom det digitala formatet. Under andra halvan av maj arrangerar vi digitala spelformsutbildningar. Kurserna beskriver det viktigaste för ledare att tänka på i varje spelform utifrån lärande och livslångt intresse för fotboll. Utbildningarna ska ses som ett komplement till ordinarie tränarutbildningar.

TestbedNordic – ett nytt projekt för hållbar fotboll

Stockholms FF har tillsammans med Solna stad startat ett nytt projekt för hållbar fotboll, TestbedNordic. Det nya projektet finansieras delvis av Vinnova som är Sveriges innovationsmyndighet. TestbedNordic ska anlägga små planer där nya miljövänliga ifyllnadsmaterials underhålls- och fotbollsegenskaper kan testas.

Riksläger säkerställer landslagsverksamheten

Då Utvecklingslägret 2020 är inställt har landslagsavdelningarna för flick- och pojkelit nu arbetat fram en alternativ process för att säkerställa uppstarten av landslagsverksamheten på F- och P15-nivå under hösten. Under sensommaren, i månadsskiftet juli-augusti, kommer ett Riksläger hållas på Bosön, Stockholm. Spelarutbildare, nationella fotbollsutbildare och ungdomsförbundskaptener kommer tillsammans att säkerställa en god spelarutbildning under dessa dagar. Läs mer här!

Delad fotbollsglädje över åldrarna

När Stockholms Fotbollförbunds utsände närmar sig Älvsjö IP där Älvsjö AIK:s knattefotbollsskola äger rum, går det inte att missta entusiasmen hos alla 6-åringar som för första gången får prova på fotboll i en mer organiserad form. Trots en något regntyngd eftermiddag, väller tjejer och killar in på området, några mer framåt än andra, en del håller sig nära sin förälder. Ledarna hälsar välkommen och ser till att alla barn blir sedda. Det är upplagt för en härlig fotbollsstund för klubbens allra yngsta!

Ansökan har öppnat

Nu kan din förening söka om pengar i Kompensationsstöd IF hos Riksidrottsförbundet för merkostnader och uteblivna intäkter mellan perioden 12 mars och 30 juni 2020. Men det gäller att vara snabb. Ansökan pågår bara till och med 15 maj och görs i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel av föreningen själv.

Gratis livesändningar i Min Fotboll

Tack vare ett samarbete med Sportbladet blir det nu möjligt för alla att följa svensk barn- och ungdomsfotboll via live streaming i appen Min Fotboll. Det kommer att vara helt gratis att se sina favoritlags matcher i mobilen eller webben ända till augusti. Här finns en manual för live streaming att ladda ner och läs mer om Min Fotboll här!

Framtidens Fotbollsledare – att vara mentor

Årets upplaga av elever i Framtiden Fotbollsledare skulle ta sin examen nu under våren, men på grund av de rådande omständigheterna har den blivit uppskjuten till i höst. Utan deltagarnas mentorer skulle utbildningen aldrig bli så bra som den är. Kristina Långström som är en av dessa berättar om mentorskapet och intervjuar några av sina kollegor.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter