2019 startar SM för flickor 17 år

I december 2017 beslutade representantskapet att SM för Flickor 17 år (F17) införs till säsongen 2019. SM för flickor 16 tas bort. Det är fri anmälan och utifrån de anmälningar som kommer in, skapas geografisk indelade serier som sedan följs av ett slutspel.

FC Sampierdarenese – Laget med kärlek till Italien

Förra veckan presenterade vi AC Azzurri, ett lag med italienare med passion för fotboll. Vi följer italienspåret och bekantar oss med FC Sampierdarenese, laget som består av tidigare allsvenska stjärnspelare, journalister, komiker med flera med kärlek till fotboll och Italien.

ICAs blågula varor stöttar fotbollens integrations- och jämställdhetsarbete

Under och inför VM kommer landets ICA-butiker att sälja ett blågult sortiment till förmån för fotbollens arbete med integration, jämställdhet och demokratiska värderingar. ICA har tagit fram ett sortiment med 55 blågula varor som säljs under perioden vecka 21–28, där en mindre del av varornas pris går till Svenska FF:s initiativ "Alla är olika-olika är bra".

AC Azzurri – Fotboll är passion för en italienare

I slutet av 60- och i början av 70-talet flyttade många italienare från sitt hemland för att jobba i Sverige som hade gott om arbetstillfällen. Som ett sätt att förena landsmännen och kärleken till fotboll bildades AC Azzurri 1971.

Kom till Gärdet Games 6 juni

Kom och spela fotboll på det klassiska sportfältet. Testa basket och beachvolley. Gillar du ännu tuffare tag finns amerikansk fotboll. Eller varför inte svinga slagträet i en av de snabbast växande sporterna i landet, cricket? Stockholms stad erbjuder alla besökare att testa utegymmet med instruktör och att prova på gruppträning.

På självaste nationaldagen 2018 anordnas Gärdet Games. En storslagen fest där barn och ungdomar kan prova på en mängd olika idrotter.

Fotboll, konstgräs & miljö – En skrift om hållbart idrottande

Naturvårdverkets beställargrupp har tagit fram en informationsbroschyr som ger enkla tips och råd på hur vi alla kan hjälpas åt att minska spridningen av fyllnadsmaterial från våra konstgräsplaner. Ladda ner och dela broschyren! (PDF-dokument)

Nya nationella spelformer – införs 2019 i Stockholm

Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari 2019 ska alla distrikts och förenings­arrangerade tävlingar och matcher använda de nya nationella spelformerna för barn- och ungdomsfotboll.

Karlbergs BK – Kungsholmslaget på väg upp

Karlbergs BK:s damlag hade legat i träda ett par år när laget gjorde en nystart till säsongen 2017. Efter 13 segrar på 14 matcher var seriesegern klar. Årets säsong har startat i samma vinnarspår.

Fyra trupper svetsades samman på Svelandslägret

Stockholm kommer åka med två flick- och två pojklag till Utvecklingslägret i Halmstad – vilket öppnade upp för samma chans under Svealandslägret i Enköping för spelare födda 2003.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter