Landslagsspelare tycker till om Diplomerad förening

Vill ni utveckla er förening? Då ska ni anmäla er för att genomföra Diplomerad förening, som inleds med en självskattningsprocess där ledare och spelare genom en enkät, får tycka till om föreningens verksamhet. Därefter analyserar föreningen resultatet och beslutar hur man går vidare i utvecklingsprocessen. Läs mer om Diplomerad förening här.

Drömmer du om att jobba med fotboll? Utbilda dig på Bosön!

Bosön Idrottsfolkhögskola erbjuder inom ramen för sin Idrottskonsulentutbildning en fotbollsinriktning för dig som är verksam inom fotboll. Det är en tvåårig yrkesutbildning på eftergymnasial nivå som syftar till att förbereda för en anställning inom fotbollens yrkessfär. Utbildningen startar i augusti. Ansök här senast den 30 april.

Kvartsfinalerna i Stockholm Cup är lottade

De regerande mästarna, IFK Stocksund, har åkt ur Stockholm Cup. Vilket lag blir det som får lyfta den stiliga pokalen hösten 2019? Blir det möjligtvis div. 5-laget Skogås-Trångsunds FF som skräller eller tar vinnaren 2017, Tyresö FF, tillbaka bucklan? Kolla in vilka lag som möts!

Informationsmöte om gåfotboll

Det är ett stort intresse kring gåfotboll och nu bjuder Stockholms Fotbollförbund in distriktets föreningar till ett informationsmöte. Vi vänder oss till alla, även de föreningar som redan har startat gåfotbolls-verksamhet.

Öppna träningar för 05:or igång

Nu har årskullen 2005 genomfört sina första öppna träningar, något som infördes föregående år. Enligt Stockholms Fotbollförbunds spelutbildare på flicksidan, Caroline Sjöblom, är syftet med träningarna att spelarna ska få träna med StFF:s instruktörer och jämnåriga spelare från andra föreningar.

"Vi vill uppmuntra de som sköter sig i matchmiljön"

Matchmiljön i Stockholmsfotbollen blir allt tuffare och Stockholms Fotbollförbund initierar olika projekt för att förbättra matchmiljön - det är ett av målen i StFF:s strategidokument. Från och med säsongen 2019 utser Stockholms FF Årets Fair Play-lag i damernas division 3-5 samt herrarnas division 4-7, för att stimulera lag att jobba kontinuerligt med Fair Play. Domarkommitténs ordförande Göran Engsoo välkomnar initiativet.

Årets Fair Play-lag 2019 – schyssta lag premieras

Fair Play betyder ärlig, schysst och hjälpsam. Fair Play är viktigt för Stockholms Fotbollförbund och vi arbetar för att alla matcher, serier och tävlingar vi arrangerar ska präglas av Fair Play. Som ett led i att stimulera lag att jobba med Fair Play kommer vi fr o m säsongen 2019 att utse Årets Fair Play-lag i damernas division 3-5 samt herrarnas division 4-7.

Gå tränarutbildning på Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle erbjuder i samarbete med Svenska FF, Gestriklands FF och Gefle IF möjligheten att läsa tränarutbildning med inriktning på fotboll. Kursen lämpar sig speciellt för dig med tidigare erfarenhet som spelare eller tränare. Den 15 april är sista ansökningsdag för kursen "Tränarskap med inriktning på fotboll" som startar vecka 35 på Högskolan i Gävle.

F02 till final i Cup Kommunal

Stockholms distriktslag F02 är klara för final i Cup Kommunal efter en spännande semifinal mot Västerbottens FF. Distriktsförbundskapten Thomas Gibson är givetvis nöjd med avancemanget.
- Det känns jätteroligt att vi tar oss hela vägen till final, vilket var målsättningen när vi började med F02 för tre år sedan och nu är vi där. Men framförallt är vi glada för spelarnas skull, de tycker ju att detta är riktigt kul, säger Gibson.

Skicka in ditt bidrag till "Laget bakom namnet"

Under 2018 presenterade vi 20 av uppåt 190 seniorlag som spelar i våra lägre divisioner under rubriken "Laget bakom namnet". Många har tyckt att det varit kul och intressant att läsa om de lite mindre kända lagen, därför hoppas vi att vi kan få hjälp av dig eller någon annan i ert lag som kan svara på frågorna i artikeln.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter