Unik och offensiv satsning av Stockholms Fotbollförbund

Stockholms Fotbollförbunds målbild är att Stockholmsfotbollen är Sveriges ledande folkrörelse. StFF gör, i distriktssammanhang, en unik satsning inom svensk fotboll i och med att man nu anställer två sportchefer. Det är ett led i att nå den målbild som verksamheten har.

Den 15 november startar frimånaden för amatörer

Under perioden 15 november - 15 december har en amatörfotbollspelare rätt att övergå till en annan förening utan den tidigare föreningens godkännande. Dock är den nya föreningen skyldig att senast inom en vecka från det att spelaren och den nya föreningen är överens om övergången, skriftligen meddela den lämnande föreningen.

Rapport från "Repskapsmötet"

Den 13 november ägde StFF:s Representantskapsmöte rum, det forum som beslutar om distriktets tävlingsfrågor. 33 röstberättigade klubbar närvarade och på agendan fanns bland annat sex motioner.

Fyra poäng till Stockholm mot Uppland

Stockholm inledde under fredagkvällen gruppspelen i helgens distriktlagscuper för spelare födda 2002 mot Uppland. Medan killarna fick kämpa hårt för en poäng, vann tjejerna sin match komfortabelt.

”Vi har många duktiga 16-åringar i Stockholm”

Den 9-11 november genomförs gruppspel i Distriktpojkturneringen samt Cup Kommunal där tjejerna spelar. Spelplats är Bosön och förutom Stockholm, deltar även Uppland och Gotland. Denna gång är det spelare födda 2002 som är aktuella.

Succé för öppna träningar i distriktlagsverksamheten

Caroline Sjöblom och Andreas Vanberg är anställda spelarutbildare hos Stockholms Fotbollförbund. Deras uppgift är att ansvara för att det finns en röd tråd genom hela distriktlagsverksamheten för spelare 14-17 år. Syftet är att utbilda och skapa ett brett kunskapslyft för spelarna.

Svensk fotboll säger nej till matchfixing – arbetet intensifieras

Hittills under 2018 har 25 misstänkta matcher utretts, 5 spelare har stängts av för brott mot reglementet, och två fall är föremål för domstolsprövning. Svenska Fotbollförbundet har nu också en heltidsresurs för att utreda misstänkta fall av otillåten påverkan och manipulation. Läs mer på svenskfotboll.se

Kolla in RF:s webbutbildning om matchfixing och spelberoende

Reymersholms IK startade en 7-spelsserie för flickor – med stöd från 50/50-fonden

Reymersholms IK identifierade ett behov av att låta tjejer i 15-års ålder spela i en 7-spelsserie. Dels för att det är en stor utmaning att få tjejer att fortsätta spela fotboll, men också för att det krävdes relativt stora trupper i respektive förening för att få till spel på 11 mot 11-planer. Dessutom var känslan att spel på mindre planer gynnar teknik och bolltouch hos spelarna.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter