Fortsatt publikfritt vid matcher

Under denna vecka startar äntligen våra seniorserier och matcherna i S:t Eriks-Cupen fortsätter. Vi vill tacka alla inblandade för ert tålamod och förståelse under de speciella omständigheter som covid-19 har inneburit. Faran är dock långt ifrån över, behovet av att med olika åtgärder minska risken för smittspridning kvarstår i allra högsta grad. För att Stockholms Fotbollförbunds seriespel ska kunna genomföras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Svenska Fotbollförbundets riktlinjer, krävs det att alla inblandade tar ansvar.

SM-guld i beach soccer till Djurgården

I helgen avgjordes inofficiella SM i beach soccer i Vetlanda genom spel i trelagsgrupper på såväl dam- som herrsidan. Stockholm representerades av Djurgårdens IF FF (dam), Stureby FF (dam) samt Bemannia FC (herr). Det blev Djurgården som på ett övertygande sätt fick iklä sig de ädlaste medaljerna och tjejerna vann därmed sitt tredje raka SM-guld.

Grönt Kort - matchens Fair Play-pris

Nu drar höstsäsongen igång och Grönt Kort delas ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år. Grönt Kort finns för att lyfta fram och visa på alla goda föredömen som finns inom ungdomsfotbollen och är ett samarbete med Folksam. Kortet är matchens Fair Play-pris och delas ut av ledarna och går till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Saknar ert lag kort? Mejla till kansli@stff.se så skickar vi ut fler. Läs mer om Grönt Kort!

Utbildning – Utveckla ert ledarteam

RF-SISU Stockholm bjuder in till att förbättra och utveckla ert ledarteam med hjälp av den nya boken "Effektiva ledarteam". Är du ledare för ett 15-årslag eller äldre har ni möjlighet att vara med på utbildningen.

Stockholmsspelare till landslagsläger

P17/03-landslagets förbundskapten Peter Wennberg har tagit ut 68 spelare till läger i Göteborg den 2-7 augusti och 19 spelare tillhör Stockholmslag. Grattis och lycka till!

Titta på livesändningar i Min Fotboll – och bidra med intäkter till din förening

Min Fotboll är svensk fotbolls egen app. Här kan du som användare följa dina favoritlag inom svensk bredd-, barn- och ungdomsfotboll och ta del av tabeller, resultat, live score och enkelt se kommande matcher. Du kan också se höjdpunkter från matcher, ladda upp bilder och videoklipp och bidra med hejarop och kommentarer.

I våras lanserade vi även en livestreamingfunktion – möjligheten att kunna sända och se matcher live, och i efterhand ta del av repriser. Tack vare ett samarbete med vår partner Sportbladet har det under vårsäsongen varit gratis titta på livesändningar och repriser, men från och med den 1 augusti kommer vi att behöva ta ut en avgift för detta. Alla andra funktioner kommer precis som tidigare vara gratis att använda.

Läsvärt om psykisk hälsa

Att må bra, trivas med livet och att klara livets upp- och nergångar är ett mycket viktigt område för spelare, tränare, domare och andra som är involverade inom fotbollen. En god psykisk hälsa ger förutsättningar för långsiktig motivation och utveckling. Nu finns viktiga texter om psykisk hälsa tillgängliga för fotbollsrörelsen. Anpassade texter riktade till spelare, tränare och domare finns under respektive sidor. Läs mer!

Opinionsarbete - kommunicera för att påverka

Fler ska kunna spela fotboll längre! Men för att skapa möjligheter för tjejer och killar att spela fotboll – för att bli bäst i världen eller för att hänga med polarna och ha kul – behöver svensk fotboll ta plats och synas och höras, både på och utanför planen.
Här har Svenska Fotbollförbundet samlat tips och checklistor som kan underlätta arbetet i din förening för att skapa opinion och påverka beslutsfattare, samarbetspartners och media. Det är viktigt att vi hjälps åt med opinionsarbetet på lokalnivå och här får du t ex tips på hur ni kan presentera föreningen, skriva en debattartikel och ett pressmeddelande samt hur ni tar fram ett koncept för politikerträffar.

Spelare till Riksläger

Svenska Fotbollförbundet arrangerar Riksläger för F05 och P05 i juli-augusti och 128 flickor respektive 128 pojkar från hela landet deltar. Av dessa har StFF:s spelarutbildare tillsammans med Distriktsförbundskaptenerna nominerat 20 flickor och 23 pojkar från Stockholmsdistriktet. Grattis och lycka till!

Ändrat format för beach soccer-SM 2020

SvFF:s Tävlingskommitté har den 24 juni beslutat att beach soccer ska genomföras 2020, men med ett förändrat tävlingsformat samt utan officiell SM-status. Tävlingen kommer endast att genomföras genom semifinaler och final (enkelmöten). SvFF kommer att arrangera tävlingen tillsammans med Vetlanda United IF som står som medarrangör. Tävlingen genomförs för herrar och damer den 1 augusti i Vetlanda. Läs mer här!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter