Snart dags för Gärdet Games

På nationaldagen den 6 juni möts en mängd idrotter på Gärdets sportfält. Vi får chansen att bekanta oss med lacrosse som spelas med en racketliknande klubba och en gummiboll. En annan nyhet är football freestyle där deltagarna tävlar individuellt i att jonglera och göra olika trix med en fotboll. Idrottsborgarrådet Jonas Naddebo invigningstalar och besökarna får prova på många olika idrotter.

Stockholms F02 spelar final i Halmstad

Den 26 juni spelar Stockholms F02-tjejer final mot Östergötland i Cup Kommunal. Det blir lagets sista samling i distriktlagssammanhang. Se truppen här

"Vi syns, vi finns och vi har gjort bra saker"

Delar av herrlandslaget besökte under måndagen Fittja IP och möttes av många entusiastiska barn och ungdomar. Även vuxna bad om autografer och selfies. Fittja IF:s ordförande Sinan Baysal var både rörd och stolt.

- Vi syns, vi finns och vi har gjort bra saker. Därför får vi äran att ta emot dessa stjärnor i herrlandslaget. Det finns så mycket kärlek här, utbrister Baysal uppenbart känslosam när hans förening samlades denna försommarkväll för att mingla med landslagsprofilerna John Guidetti, Mikael Lustig, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg och Robin Olsen.

Tuff uppgift för Dövlandslaget i EM

Herrarnas Dövlandslag som har sju spelare från Stockholmsklubben IK Hephata inleder EM på Kreta i Grekland den 4 juni. I premiärmatchen står Frankrike för motståndet. Vid förra EM-slutspelet i Tyskland 2015 blev det en sjundeplats, men föreberedelserna inför årets mästerskap har inte varit optimala.

Nya funktioner i Min Fotboll

Nu finns 64 000 användare och drygt 3 500 aktiva lag som använder appen Min Fotboll. Två nya funktioner finns nu tillgängliga, möjlighet att lägga upp egna matcher samt att skapa lag från en träningsgrupp som spelar i flera serier. Sollentuna FK är den förening som har flest lag aktiva i Min Fotboll - hela 1 711 lag! Se hur din förening ligger till.

Solberga BK – 12-åringar bildade laget

Året var 1967, Solberga IF hade lagt ner sin verksamhet, men grabbarna ville ha ett lag att spela i. Då kom tre 12- och 13-åriga pojkar på att de skulle bilda en egen förening, och Solberga BK uppstod.

Anmäl dig till höstens Öppna träningar!

Idag öppnade vi anmälan till höstens Öppna träningar för flickor och pojkar födda 2005. Vårens träningar blev snabbt fulltecknade, så skynda på om du vill säkra en plats!

Hur ligger ditt lag till i Fair play-ligan?

Innan säsongen skrev vi om Årets Fair play-lag som kommer att utses i varje division i damer div. 3-5 och herrar 4-7. Nu har drygt halva vårsäsongen spelats och vi börjar skönja vilka lag som är de schysstaste. Den aktuella ställningen i Fair play-ligan finns under rubriken med samma namn där du hittar tabell och spelprogram.

"Använd koner för att markera de nya måtten"

Vi har fått information om att det är planer som inte har de nya måtten markerade. I de fall som det inte finns ska hemmalaget kona upp en plan med de nya spelmåtten som gäller för de nationella spelformerna. I artikeln påminner vi även om andra bestämmelser som finns.
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter