Nya spelregler i Stockholmsfotbollen – del 5

I vår serie om de nya spelregler som införs på distriktsnivå till säsongen 2020 har vi idag kommit till den femte nyheten. Idag handlar det om att bilda mur vid en frispark.

Unga ledare till styrelseuppdrag

Vi har berättat om Pontus Ros i Hässelby och naturligtvis finns det fler föreningar i Stockholm som gör detsamma. Valberedningen i IFK Tumba nominerade två unga ledare till styrelsen och på årsmötet den 10 mars valdes 25-årige Sebastian Tsegay och 20-åriga Marlei Gomez in som suppleanter i IFK Tumbas styrelse.

Nya spelregler i Stockholmsfotbollen – del 4

I vår serie om de nya spelregler som införs på distriktsnivå till säsongen 2020 har vi idag kommit till den fjärde nyheten. Idag handlar det om den ofta diskuterade handsregeln.

Beslut angående Stockholms Fotbollförbunds seriespel

Stockholms Fotbollförbund (StFF) följer alla presskonferenser Folkhälsomyndigheten (FHM) håller och tar del av alla FHM:s rekommendationer. Vi har dialog med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och tar del av deras rekommendationer och information. StFF:s ledningsgrupp har dagliga möten där vi tar beslut om utbildningar, möten, distriktslag och matchspel. Dessa möten fortgår under hela Corona-pandemin. Seriespelet är på väg att inledas och nedanstående beslut gäller tills vidare, men omprövas vid nya rekommendationer från FHM.

Nya spelregler i Stockholmsfotbollen – del 3

I vår serie om de nya spelregler som införs på distriktsnivå till säsongen 2020 har vi idag kommit till den tredje nyheten. Idag handlar den nya regeln om nedsläpp.

Skicka in ditt bidrag till "Laget bakom namnet"

Under de två senaste åren har vi presenterat 34 av uppåt 180 seniorlag som spelar i våra lägre divisioner (damer div. 4-5 och herrar div. 6-7) under rubriken "Laget bakom namnet". Många har tyckt att det varit kul och intressant att läsa om de lite mindre kända lagen, därför hoppas vi att vi kan få hjälp av dig eller någon annan i ert lag som kan svara på frågorna i artikeln.

Ung kraft in i Hässelby SK FF:s styrelse

Valberedningen i Hässelby SK FF med Kristina Långström och Anna Nerlich i spetsen, har redan uppnått ett mål då man skapat en jämställd styrelse. Nu kände de att det var dags för att ta nästa steg och då att få representation av unga förmågor i föreningens styrelse. Därför nominerade man Pontus Ros som ledamot till styrelsen vid föreningens årsmöte. Så igår den 24 mars 2020 under HSK:s årsmöte, blev Pontus historisk då det är första gången i klubbens historia som en 16-åring blir vald som ordinarie styrelseledamot.

Vasalund vann premiären i Stockholmsserien

Tisdagen den 24 mars spelades den första matchen i den nya Stockholmsserien, serien som har ersatt våra reservlagserier för herrar. Vasalunds IF vann premiärmatchen på Skytteholms IP mot IFK Lidingö FK med 5-1.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter