Inget förbud mot konstgräsplaner

De uppgifter som cirkulerat i media om att ett europeiskt förbud mot konstgräsplaner är på gång till 2022 tillbakavisas av Europeiska kemikaliemyndigheten ECHA som ansvarar för frågan. I en officiell kommuniké klargör ECHA att inget förbud planeras. Däremot arbetar man med ett förslag till framtida restriktioner av användning av mikroplaster som ska läggas fram till EU-kommissionen nästa år. Det förslaget kommer inte innehålla något förbud mot dagens konstgräsplaner.
- Det känns bra att ECHA tagit till sig våra inspel och att man ser över möjligheten till en övergångsperiod till nya material, säger Lars Ekholmer, ordförande i SvFF:s anläggningskommitté och ordförande i StFF. Läs mer här!

Sök bidrag ur SvFF:s anläggningsfond

Svenska Fotbollförbundets anläggningskommitté beslöt vid sitt sammanträde i april att förändra regelverket och ansökningsförfarandet för Anläggningsfonden och kommer enbart att stödja föreningsägda/drivna konstgräsanläggningar i investeringar för att säkerställa anläggningen miljömässigt. Läs mer om kriterierna och hur du söker bidrag.

Två stipendier att söka

Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50.000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer, nu kan du anmäla din kandidat. Du har även möjlighet att söka medel ur Stiftelsen Gunnar Nordahls stipendiefond.

Ny dom påverkar Boovallen

Det har kommit en ny dom från Mark- och miljödomstolen i Nacka Tingsrätt gällande det så kallade bullret på Boovallen. Den bokningsbara organiserade verksamheten begränsas ytterligare och de nya tiderna börjar gälla den 1 augusti. Det innebär c:a 135 flyttade matcher, det vill säga 270 lag och 135 domare att hantera för Stockholms Fotbollförbund.

Gå med i Stockholms Prideparad!

Stockholmsidrotten och Riksidrottsförbundet välkomnar dig och din idrott att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 3 augusti 2019. Det är en fantastisk möjlighet och manifestation där idrottsrörelsen får chans att visa att vi är många, vi är aktiva och att vi är en öppen och inkluderande rörelse. Det ger dessutom väldigt mycket energi att gå med i paraden tillsammans med hundratals andra inom idrotten. Anmäl dig här!

SM-kvalet i Beach Soccer avgjort

När SM-kvalet i Beach Soccer avgjordes på Gärdet under söndagen, bjöd Stockholm på strålande sol. Publiken trivdes med arrangemanget och underhållningen på planen. I damklassen höll regerande svenska mästarinnorna Djurgårdens IF FF för favoritskapet och tog sig till finalspelet i Kalmar om två veckor. Det gjorde också Djurgårdens IF FF som vann herrklassen samt respektive grupptvåa.

Inspirationsevent vid S:t Eriks-Cupens dag

I samband med S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september, bjuder vi in förtroendevalda och ledare från alla distriktets föreningar till en inspirationsdag!

Stockholms Fotbollförbunds vision är "Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt". Vilken verksamhet är den bästa ur barns- och ungdomars synvinkel? Vilka rättigheter har våra fotbollsutövande barn? Tillsammans kan vi konkretisera och se till att alla barn erbjuds och kan delta i en meningsfull verksamhet som utgår från ett barnrättsperspektiv. Vi ser fram emot diskussioner i positiv anda utan pekpinnar där föreningarna får med sig konkreta tips och verktyg för hur de kan arbeta med barnkonventionens artiklar.

F02 förlorade finalen i Cup Kommunal

Stockholms distrikslag för flickor födda 2002 lyckades inte vinna finalen i Cup Kommunal. Trots en bra insats av 08:orna var det Östergötland som drog det längsta strået och vann med 2-0.

Kom till Gärdet och se kvalet till Beach Soccer-SM

På söndag den 30 juni arrangerar Stockholms FF tillsammans med Djurgårdens IF kval till Beach Soccer-SM. Matcherna spelas på beachsoccerplanen på Gärdet med start kl. 9.00. Förra året vann Gais Futsal SM på herrsidan, Djurgårdens IF FF tog hem segern i damklassen.

Västerhaninge IF tipsar om barnkonventionen

Barnkonventionen blir lag den 1 januari 2020 och många föreningar funderar på om det innebär några förändringar i verksamheten. Västerhaninge IF har inlett ett arbete utifrån Röda Korsets upplägg. Där fokuserar de på de fyra artiklarna, det vill säga huvudprinciperna, som Svenska Fotbollförbundet har valt att tolka. Spelare, ledare och föräldrar involveras och vi får konkreta tips på hur en förening kan gå tillväga med att implementera barnkonventionen i det dagliga arbetet med barn och ungdomar.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter