Många Stockholmsspelare i landslagen

Det har blivit dags att uppmärksamma den senaste tidens landslagsuttagningar av Stockholms tjejer och killar. Så många som 68 spelare är uttagna till landslagens samlingar. Grattis alla spelare!

Stockholmsserien blir nya ligan för reservlagen

Till representantskapet 2018 motionerade BK Gömmaren om att göra reservlagsserierna för herrar mer intressant. Mötet beslutade att en arbetsgrupp skulle tillsättas, ett förslag togs fram och nu ska "Stockholmsserien" införas.

Moa Wettby – årets unga domare

Kiwa Inspecta och Svenska Fotbollförbundet delar för andra året ut priset Årets unga domare. En av årets två vinnare är Moa Wettby, som kommer tilldelas stipendium under Fotbollsgalan på "Hovet" den 11 november. Syftet med priset är att lyfta lovande domare för att långsiktigt höja statusen och stärka återväxten av elitdomare. Motiveringen till utmärkelsen lyder...

Ökning av SDF-platser till P17- och P19-serierna

Till den kommande säsongen har Stockholm tilldelats nio SDF-platser till både U17- och U19-serierna. Detta beror på att serierna utökas. Berörda föreningar har fått en förfrågan och ska svara snarast möjligt.

Nu kickar futsalsäsongen igång

Till säsongens Futsal-serier är 321 (203 lag 2018) lag anmälda och uppdelade i damer, herrar samt 14 åldersgrupper för flickor och pojkar (10-16 år). Serierna startar helgen 2-3 november.

Representantskapet 2019

Nu finns alla handlingar som det ska beslutas om på repskapet 2019 upplagda på hemsidan. Om er förening inte är anmäld ännu är det hög tid att göra det. Senast den 4 november ska anmälan vara Helena Rydh tillhanda.

Vetenskapliga rådet bjuder in till seminarium

Vad är det som gör att spelare med tidig framgång slutar spela fotboll? Kunskap om avslutsprocesser (drop-out) ger förutsättningar att förstå hur vi inom fotbollen ska få fler att spela längre och bättre. Peter Brusvik, doktorand på Umeå universitet, föreläser.

Fortsatt finansiering för BioPitch-projektet

Projektet BioPitch har som mål att utveckla ett skogsråvarubaserat, nedbrytbart ifyllnads-material att användas i konstgräsanläggningar för fotboll. Projektet är ett samarbete mellan fotbollen, kommuner, industrin samt forskningen och drivs av Stockholms FF. Nu har innovationsmyndighet Vinnova gett klartecken för en fortsatt finansiering.

"Verksamhetsplanen ska inte vara en konstant pappersprodukt"

För föreningar innebär senhösten förberedelser inför ett nytt verksamhetsår och aktiviteter som verksamhetsplanering och budgetering står på styrelsernas agenda. Hur går man då tillväga? IK Frej Täbys klubbchef Stefan Bellander menar att det viktigaste är att börja i tid och att beslutsprocessen blir mer korrekt om verksamhetsåret följer fotbollsåret.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter