Oavgjort mot Nederländerna – inget publikrekord

Den första U23-landskampen av två mot Nederländerna slutade 2-2. Publiksiffran skrevs till 525 på Kungsängens IP, bra jobbat av hemmaföreningen Kungsängens IF. På lördag kl. 13.00 möts lagen igen, då på Sollentunavallen med Sollentuna FK som värd. Läs om torsdagens match och tidigare artikel om dubbellandskampen.

Lottat i Victoria Cup och i Stockholm Cup grupp B

48 respektive 130 lag har anmält sig till Victoria och Stockholm Cup. Grupp A i Stockholm Cup lottas senare, i övrigt är det klart. Se lottningen Victoria Cup och Stockholm Cup.

Psst! Missa inte att innevarande säsongs Victoria Cup-final spelas på söndag den 6 oktober kl. 13.00 på Boovallen mellan Boo FF och Tyresö FF. Värtans IK vann Stockholm Cup.

"Vi hoppas att publikrekordet slås"

Stockholms Fotbollförbund arrangerar tillsammans med Svenska Fotbollförbundet U23-damlandslagets dubbellandskamper mot Nederländerna den 3 och 5 oktober i Kungsängen respektive Sollentuna. En spelare i truppen har Stockholmsanknytning och det är Amanda Nildén. Hon ser fram emot att spela för Sverige på hemmaplan och hoppas på att slå publikrekordet för U23.

Intresserad av vår tävlingsverksamhet? – dags för anmälan till "repskapets" förmöte

Många tror att det är StFF som bestämmer över vår tävlingsverksamhet, men det är föreningarna som tar beslut vid representantskapsmötet. Hur ska damserierna se ut? Ska herrarnas reservlag kunna gå upp en division? Gåfotbollen är det något för vår veksamhet? Det finns åtta motioner att diskutera och få information om. Var med och medverka till ett bra beslut istället för att undra vad "förbundet" har hittat på!

"En medveten satsning på tjejer"

Mariebergs SK har ett damlag i seriespel, men har haft svårt att få ihop tillräckligt många spelare för att starta upp en efterlängtad flickverksamhet. Klubbens sportchef Christopher Härnebo Grapenwall bestämde sig för att söka medel ur Ellevios 50/50-fonden, vars övergripande syfte är att stärka tjejfotbollen i distriktet, att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund.

"Min Fotboll har bidragit till en starkare gemenskap"

"Tack vare appen Min Fotboll har det blivit lättare för oss runt omkring lagen att hålla koll på vad som händer och vad som är på gång och jag upplever att det har stärkt föreningsgemenskapen. Det är trevligt att kunna följa och uppmuntra varandra under matcher men även efter matcher då man kan prata om matchhändelser även om man inte varit där. Jag upplever ett ökat intresse för, och från, de aktiva, mellan lagen och mellan spelarna." Läs mer om hur Min Fotboll underlättar för en förening och få konkreta tips.

Landslag med Stockholmsspelare

Stockholmsspelarna fortsätter vara välrepresenterade när ungdomslandslagen tas ut. I de senaste uttagna trupperna är 21 spelare från lag i Stockholm. Grattis alla spelare!

Fjärde raka DM-titeln för Lidingös juniorer

IFK Lidingö FK vann på onsdagskvällen föreningens fjärde raka final i Junior-DM för pojkar. I kamratmötet med Aspudden-Tellus på Lidingövallen skrevs segersiffrorna till 3-1.

– Det känns skönt! Det var ju fjärde året i rad som klubben vann, säger tränaren Magnus Pålsson.

Jesper Ekwall ny ordförande i domarkommittén

Jesper Ekwall heter domarkommitténs nya ordförande som axlar Göran Engsoos fallna mantel. Göran har börjat en anställning som domarkonsulent på Svenska FF och lämnar efter många år i flera omgångar över ordförandeklubban till den tidigare div. 1-domaren.

"Vi vill stärka tjejer och skapa trygga mötesplatser"

Ekerö IK består av sju olika sektioner som samarbetar tätt kring många frågor, allt för att sätta spelaren i centrum, underlätta för multiidrottande och låta barnet bestämma omfattningen på sitt idrottande. Helhetstänket är viktigt och där ingår att stärka unga tjejers självkänsla för att de ska växa, ta plats och att lära sig mer om sina rättigheter. Föreningen initierade ett projekt med dessa punkter i fokus och sökte medel ur Ellevios 50/50-fond.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter