Serieindelningen för damer div. 5 är klar

Thomas Bengtsson har funderat över hur serierna för damernas femte division ska se ut, men nu har han kommit fram till att det blir tre serier med sju eller åtta lag. Om det blir flera lag som avanmäler sig kommer serierna att slås ihop till två stycken.

Världspremiär för robotiserat konstgräsunderhåll

I solsken och några plusgrader driftsatte på torsdagen projektet SmartFields den första roboten för underhåll av konstgräsplaner. Skytteholms IP som är projektets testbädd var den första fotbollsplanen som fick känna på att bli borstad och harvad av den nya innovationen.

Jämställdhet – hur börjar man?

Nytt år, nya jämställdhetstag! Att inleda ett jämställdhetsarbete i en förening kan verka stort och svårt, nästan övermäktigt när även alla basuppgifter ska genomföras. Men det behöver det inte vara. Vi har sammanställt en lista med enkla, kanske självklara, punkter som gör stor skillnad och framför allt – det är signalvärden som visar att en förening tycker att jämställdhet är viktigt.

S:t Eriks-Cupen slår rekord – 5 071 anmälda lag

När Mats Lundell och Stefan Appelberg hade räknat samman alla anmälda lag till S:t Eriks-Cupen 2020 konstaterade de ansvariga att ett nytt rekord är satt – 5 071 lag. Den tidigare högsta siffran som har noterats var från 2017 då 5 039 lag ville vara med och spela i en av världens största ungdomsturneringar.

"Cuper ger bättre lagsammanhållning"

ST-Cupen arrangeras av Tyresö FF och är världens största futsalturnering för tjejer och killar. Den 38:e upplagan avgjordes under mellandagarna samt efter nyår, med 499 lag uppdelade i 38 klasser. Segeltorps IF F10 var ett av lagen som valde att spendera delar av jullovet i Tyresöhallen. Främst för att spela futsal, men också för att cuper ger en bra lagsammanhållning vilket borgar för att tjejerna spelar längre.

Stockholms FF önskar ett Gott Nytt År!

Seriesammansättningen för herrar div. 7 är klar

Språkrådet presenterar idag nyordslistan för 2019, inom Stockholmsfotbollen får vi nya ord genom att nya lag bildas. Nu när seriesammansättningen till herrar div. 7 är klar hittar vi nya lag som bland annat Unite Stockholm IF, Dardania Stockholm FF och Landsort FC.

SmartFields driftsätter första roboten

Den 9 januari 2020 sker driftsättning av Sveriges första robot för underhåll av konstgräsplaner på Skytteholms IP i Solna Stad. Robotisering av underhåll är en del av projektet SmartFields, ett hållbarhetsprojekt som Solna stad driver i samarbete med Stockholms Fotbollförbund.

Stockholms FF ökar i sociala medier

När året nu går mot sitt slut och vi summerar Stockholms Fotbollförbunds synlighet i sociala medier, kan vi glädjas åt en rejäl ökning av följare i alla våra kanaler! På Instagram (stockholms_fotbollforbund) är ökningen så mycket som 120 % under ett år. Samma jämförelse på Facebook (Stockholms Fotbollförbund) ger en ökning på 45 %. Igår, för ett år sedan, startades StFF:s Twitterkonto (Stockholms Fotbollförbund) som nu har 328 följare, en blygsam siffra som vi hoppas ökar än mer. Sedan i höstas finns StFF även på Linkedin. Välkommen att följa StFF:s verksamhet i sociala medier!

Anmäl dig till Stockholmsfotbollens Tränarsymposium!

Givetvis ska Sveriges största fotbollsdistrikt arrangera ett intressant tränarsymposium - för Dig som vill utveckla ditt tränarskap. Därför bjuder Stockholms Fotbollförbund in Dig, till ett reducerat pris, till att delta i vårt premiärsymposium med högklassiga föreläsare på Eerikkilä Arena i Tammela som erbjuder en fantastisk träningsmiljö!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter