Färre skador med Knäkontroll

Träningsprogrammet Knäkontroll har lett till betydligt färre skador inom damfotbollen. Efter att Knäkontroll blev obligatoriskt i tränarutbildningen har antalet knäskador inom damfotbollen minskat med 21 procent.
Nu flyttar övningsprogrammet till knakontroll.se, istället för att vara en mobilapp. Läs mer!

Delta i arbetsgrupp för att utreda fortsatt seniorspel i moderförening

Är du intresserad av att delta i en arbetsgrupp som ska utreda en eventuell tillkomst av U23-serier eller liknande alternativ? Vid representantskapsmötet i november motionerade IF Brommapojkarna om att nyblivna seniorer ska ha chansen att fortsätta spela i sin moderföreningen. Nu ska en arbetsgrupp tillsättas för att utveckla Stockholmsfotbollen.

Inbjudan till flick-SM 16 år

Stockholms FF bjuder härmed in till kvalspel för att få fram Stockholms representant till SM F16. Endast spelare som under innevarande kalenderår fyller högst 16 år får delta . Varje SDF har en plats till förfogande i tävlingen

Imponerande insatser av distriktslagen pojkar -02 i Gävle

Stockholms distriktslag för killar födda 2002 svarade för en mycket stark insats under Gestrikecupen i Gävle.

Båda lagen – där de allra flesta gjorde sina första matcher för distriktslaget – presterade imponerande insatser både som lag och individuellt.

Coachande Föräldraskap – DU är den viktigaste personen i ditt barns liv!

Som förälder är du viktig för ditt barns motivation, utveckling och upplevelse av fotbollen och hens möjligheter till ett livslångt intresse för idrott i stort. Du är också en viktig resurs i föreningens arbete med att skapa en idrottsmiljö för så många som möjligt, så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt. Vi behöver din hjälp!

Fotboll för alla

För att göra fotbollen tillgänglig och attraktiv för alla behöver alla inblandade i verksamheten tillsammans göra ett stort jobb i flera frågor. Urban Helsing, forsknings- och utvecklingsansvarig hos Stockholms FF, har svarat på några frågor om hur distriktet jobbar med den här frågan.

Studera på GIH eller Bosön

Stockholms FF samarbetar med GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) och Bosöns Idrottsfolkhögskola. Nu erbjuder skolorna utbildningar med fotboll på schemat.

Nyheter i tävlingsverksamheten 2018

Tredomarsystem i speciella matcher, leg.koll av spelare och ändrad upp- och nedflyttning i div. 5-7 herrar är tre av fem nyheter inför säsongen 2018.

Hållbart idrottande enligt FSLL

Riktlinjen hållbart idrottande innebär att fotbollen behöver vara hållbar för individen över tid. Den viktigaste aspekten i detta är att fotbollsspelaren ses som en människa som spelar fotboll där även saker utanför fotbollsplanen påverkar agerandet på planen enligt Fotbollens spela, lek och lär (FSLL). Vi har pratat med Urban Helsing, forsknings- och utvecklingsansvarig hos Stockholms FF, som ger sina tips angående att få flera att spela längre.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter